Biljetterna till Bruce sålde slut - på 3 timmar

MUSIK

Trycket efter biljetter till sommarens Bruce Springsteen-konserter på Ullevi var massivt.

100 000 biljetter sålde slut - på tre timmar.

Nu är enda chansen för de svenska fans som inte fick biljett att försöka i Köpenhamn.

Foto: JERKER IVARSSON
100 000 Springsteen-biljetter tog slut i ett nafs.

Innan Bruce Springsteen lämnade Sverige för några veckor sedan lovade han sin svenska publik att han skulle komma tillbaka till våren. I går öppnades nätsajter, biljettkassor och telefonslussar när biljetterna till Bruce Springsteens och E Street Bands spelning på Ullevi den 21 juni släpptes.

Klockan nio släpptes de fria - 40 minuter senare var de slut.

"Det är extremt"

Strax därefter lades ytterligare 50 000 biljetter ut till försäljning till en extrakonsert den 22 juni på Ullevi. Kvart i tolv var även de slut.

- Det är extremt. Vi visste att Springsteen är otroligt populär i Sverige men 100 000 biljetter på tre timmar är otroligt, säger Catarina Oscarsson, pressansvarig på Ema-Telstar.

Spelar i Köpenhamn

Till Springsteens förra konsert, den 24 oktober, fick publiken köpa fyra biljetter per person.

Till konserten i sommar släpptes tolv per skalle. Något som många tror kan gynna den svarta börsmarknad som ofta blommar upp vid konserter.

- Det är svårt att komma åt svarta-börsen handlarna. De brukar dyka upp bara på de riktigt attraktiva konserterna, säger Catarina Oscarsson.

För de fans som missade chansen till biljetter finns det fortfarande ett alternativ. På måndag släpps biljetterna till Bruce Springsteens konsert i Parken i Köpenhamn den 14 juni.

Linda Hjertén