Fame Factory-Mathias ny sångare i Barbados

MUSIK

För en tid sedan bestämde sig Magnus Carlsson för att sluta i Barbados. Nu är hans efterträdare utsedd: Mathias Holmgren från Fame Factory.

– Det känns jätteroligt, men lite läskigt också, säger en glad Mathias till Aftonbladets webbradio.

Så här kommer det nya Barbados att se ut.

Aftonbladet.se kan idag avslöja vem som blir ny sångare i Barbados.

Trots att Magnus slutar var det aldrig någon tvekan om att resten av bandet skulle fortsätta, skriver bandet på sin hemsida. Frågan var bara vem som skulle ta över huvudsången. Bandet letade efter någon som inte skulle bryta Barbadossoundet allt för mycket men som inte var en kopia av Magnus.

Ett av de första förslagen var Mathias Holmgren, som är med i Fame Factory. Mathias vet själv inte varför det blev just han som får ta över i Barbados, men han menar, precis som bandet, att han inte är så lik Magnus.

– Vi har inte så jättelika röster. Jag kommer inte att ersätta honom, jag kommer att göra låtarna på mitt sätt. Men vi har ganska mjuka röster båda två.

Du är homosexuell, precis som Magnus, har det spelat in i valet av dig tror du?

– Det tror jag inte alls. Det är nog bara en slump vid sidan av helt enkelt, säger Mathias.

Bandet och Mathias har under hösten träffats och spelat tillsammans och bandet tyckte att Mathias var rätt man för uppdraget. Även Mathias tyckte att det kändes rätt.

– Det var mycket som stämde musikaliskt mellan mig och killarna i bandet, säger Mathias.

När Mathias sedan blev tillfrågad tackade han ja.

– Det känns jätteroligt, men lite läskigt också, säger han.

Överger dansbandsmusiken

Magnus Carlsson kommer att fortsätta spela i Barbados fram till årsskiftet och även en bit in i januari, då Mathias förväntas ta över. Men även om Magnus lämnar bandet kommer han inte överge musiken. Istället väntar en solokarriär.

I sitt brev på hemsidan skriver han: ”Jag har många visioner som jag vill förverkliga innan jag blir lastgammal, och de flesta av dem ryms inte på en dansbandsscen.” Han berättar att han under en tid jobbat dubbelt - både med dansbandet och solo. Som skäl till att han slutar nämner han att dansbandsvärlden är slitsam för kroppen och att hans målsättning inom musiken skiljer sig från bandets.

Lyssna:

Fredrik Lindén, Karin Schmidt