Charlotte ger sig ut på musikalturné

- Jag får chansen att visa min bredd

1 av 2 | Foto: HANNA TELEMAN
"otroligt SMICKRAD" Till våren åker Charlotte Nilsson ut på musikalturné. Hon ska spela Maria Magdalenas roll i "Jesus Christ Superstar". - Det är en annorlunda roll att göra, säger hon.
MUSIK

Hon gör en Carola.

I vår ska Charlotte Nilsson turnera runt Skandinavien med Londons symfoniorkester i musikalen "Jesus Christ Superstar".

- Jag får chansen att visa att jag kan mer än att sjunga "Take me to your heaven", säger den svenska schlagerstjärnan.

I april gör Charlotte Nilsson sitt livs roll. Tillsammans med några av West Ends bästa och Londons symfoniorkester ska hon ut på Skandinavienturné i rollen som Maria Magdalena i världskända musikalen "Jesus Christ Superstar".

I går avslutades förhandlingarna mellan Charlottes agent och IMG i London som producerar musikalen.

Började i musikalträsket

- Med "Jesus Christ Superstar" får jag chansen att visa min bredd som artist och att jag kan mer än att sjunga "Take me to your heaven". Jag är otroligt smickrad att de frågade mig, säger Charlotte Nilsson.

Hon blev tillfrågad om en roll i en annan Londonmusikal i somras, men då var hon fast i ett kontrakt. Nu när "Jesus Christ Superstar" åker på turné i Sverige, Norge och Danmark och Charlotte ännu en gång tillfrågades, kunde hon inte tacka nej.

- En gång i tiden började jag ju i musikalträsket, innan jag blev dansbands- och schlagersångerska. Jag har drömt om en sådan här roll länge och nu får jag chansen, säger Charlotte Nilsson.

Planerar ett soloalbum

Innan hon åker på turné med "Jesus Christ Superstar" i vår ska julturnén med Christer Sjögren avslutas. Sedan följer några månaders repetitioner i London inför rollen som Maria Magdalena.

Hur mycket Maria Magdalena är du?

- Det vet jag inte. Det är en annorlunda roll att göra men jag tror att jag kommer att göra den bra, säger hon.

Efter turnén planerar Charlotte Nilsson att börja jobba med ett nytt soloalbum.

Från rockopera till musikal