Succé för nya galan

Oväntade vinnare när skivköparna fick bestämma

1 av 3
STJÄRNSPÄCKAT Anastacia var en av världsstjärnorna som gästade Sverige för Swedish Hit Music Awards. En musikgala där skivköparna - ZTV:s publik - fungerade som enväldig jury.
MUSIK

Swedish Hit Music Awards blev en klockren succé - både för artisterna och publiken.

I natt var alla rörande överens om den stjärnspäckade galan:

- Det här var verkligen häftigt. Hoppas att vi får uppträda här igen, sa popjkbandet Westlife.

Sverige har fått sin egen MTV-gala.

Det blev nämligen en riktigt stjärnspäckad musikfest när Swedish Hit Music Awards ägde rum under gårdagskvällen på Hovet i Stockholm. På scen stod flera av världens mest kända artister - bland andra Anastacia, Westlife, A-Teens, Robyn, Holly Valance, Westlife och Ronan Keating.

Både svenska och utländska artister prisades. Och den enväldiga juryn var för en gång skull skivköparna - ZTV:s unga publik.

Prominent slog Petter

Gruppen Kent var de verkliga vinnarna. De tog hem hela tre priser - "Årets svenska artist" "Årets svenska låt" och "Årets svenska rock".

Mest oväntad under musikfesten var nog Carola. Klädd i en sönderriven "Les Miserables"-t-shirt försökte hon göra en rockig entré som prisutdelare.

Den här kvällen fick de flesta andra faktiskt betydligt fler skrik och applåder.

En överraskande seger blev det för hip hop-gruppen Prominent som med sin singel "She" tog priset "Årets svenska hip hop/R&B ". De slog både Petter, Infinite Mass och Timbuktu. Bandmedlemmarna var överlyckliga när Aftonbladet träffade dem efteråt:

- Det var oväntat. Men det kändes gott att ge Petter stryk, det ska vi allt erkänna.

Ulf Ekberg var nöjd

Det som genomsyrade galan mest var att precis alla var enormt nöjda med den.

- Grammisgalan är mest för inbördes beundran. Det behövs verkligen en kommersiell plattform för musik, och jag tycker att den här galan har varit jättebra, sa Ulf Ekberg från Ace of Base, en av prisutdelarna.

Storslam för Kent

Daniel Nyhlén