Supertrion i häxmusikal

Kikki, Bettan och Lotta erbjuds spela huvudrollerna i "Häxorna från Eastwick"

1 av 2 | Foto: PETER KJELLERÅS
TROLLPACKOR Snart kan publiken få se Elisabeth Andreassen, Kikki Danielsson och Lotta Engberg i en udda roll - som trollpackor. De har erbjudits huvudrollerna när musikalen "Häxorna från Eastwick" ska sättas upp i Skandinavien.
MUSIK

Schlagertrion blir trollpackor.

Kikki, Bettan och Lotta erbjuds nu huvudrollerna i musikalen "Häxorna från Eastwick".

- Det blir min musikaldebut, säger Kikki Danielsson.

Nu sätts "Häxorna från Eastwick" upp i Skandinavien. Idag kan Aftonbladet avslöja att de ansvariga bakom musikalen har erbjudit de svenska schlagerstjärnorna Kikki Danielsson, Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg huvudrollerna.

Åker till London

På måndag träffar Lotta Engberg och gruppens manager Patrik Krall producenterna i London. Bakom musikalen står Cameron Mackintosh, världens främste teaterproducent.

- Det känns naturligtvis jätteroligt. Men jag vet inte så mycket om det här, jag har ju varken sett filmen eller musikalen, säger Lotta och skrattar.

Kikki, Bettan och Lotta blev minst sagt tagna på sängen när de fick erbjudandet i går.

- Jag har inte ens hunnit prata med de andra tjejerna. Men det är naturligtvis otroligt smickarande, säger Elisabeth Andreasson.

Erotiskt undernärda

"Häxorna från Eastwick" bygger på John Updikes roman. Den handlar om tre erotiskt undernärda småstadsfruar som möter krösusen Daryl van Horne - från början en Don Juan som senare förvandlas till satan och gör kvinnorna till sina lärjungar och undersåtar.

Filmversionen kom 1987 där Michelle Pfeiffer, Cher och Susan Sarandon spelade mot Jack Nicholson. Sommaren 2000 hade musikalversionen världspremiär i London, med bland andra Peter Jöback i en av birollerna.

Det blev 504 föreställningar innan ridån gick ner i oktober 2001.

- Jag tycker att Jöback var fantastisk, och jag älskar filmen där Cher var bäst. Det här kan bli ett spännande projekt, säger Elisabeth Andreassen.

"Jag är smickrad"

Under 2004 beräknas musikalen få Sverigepremiär på Cirkus, Chinateatern eller i Göteborg. Det kan också bli aktuellt med en norsk uppsättning som ska gå i Olso.

- Vad jag tycker om att spela häxa? Jag får väl känna mig smickrad. Tidigare var vi ju dinosaurier, säger Kikki Danielsson.

Daniel Nyhlén