– Pappa dök upp när jag blev känd

Anastacia hotar med stämning

MUSIK

Världsartisten Anastacia hotade att dra sin egen far inför rätta.

Orsak: han ville återuppta kontakten med sin dotter.

- Jag ser inte ens honom som min pappa, säger hon till Aftonbladet.

Foto: MAGNUS SANDBERG
Vill jobba med mariah carey Nästa år börjar Anastacia arbetet med en ny skiva som ska släppas lagom till nästa jul. "Jag tänker samarbeta mer med andra artister, Alicia Keys och Mariah Carey kanske. Det är en idé jag har", berättar världsstjärnan som är på Sverigebesök.

I söndags anlände Anastacia till Stockholm för att vara med på Swedish Hit Music Awards.

Men på grund av sin kroniska magsjukdom, Crohns sjukdom, har popstjärnan mest tillbringat sitt Sverigebesök - i hotellsängen.

- Du har tur, det är inte många som får träffa en utvilad Anastacia (skratt). Jag måste ta hand om mig extra noga. Så fort det blir för mycket runtomkring mig knackar sjukdomen på dörren, säger hon.

Övergav familjen

Och mycket blir det. Innan hon kom till Sverige avverkade hon fyra länder på fyra dagar. Och i det tempot lär det fortsätta.

- Till jul ska jag äntligen ta en paus, ladda om, och vara med min mamma, säger hon.

Nej, pappa är knappast välkommen. Faderns svek sedan han övergivit familjen är inte glömt. Och långt ifrån förlåtet.

- Han är inte min pappa. En pappa ska finnas där alltid, med tårar och svett. Han känner mig inte och vet ingenting om mitt liv. Så varför skulle jag ens vilja prata med honom? Han svek oss och bara stack. Det beslutet tog han för många år sedan, jag håller fast vid det. Han gjorde att jag kom till världen, that"s it.

För ett halvår sedan tog han plötsligt kontakt. Efter 15 tysta år. Det beslutet gjorde Anastacia rasande - som enligt uppgift hotade med rättsliga följder om han hörde av sig igen.

Vill göra film

- Jag visste det. När han förstod att jag blivit känd hörde förstås "mystery man" av sig. Nu när jag har en massa pengar på fickan ... nej, jag vill inte ens prata om det. Nästa fråga, tack.

Okej. Vilka planer har du härnäst? Ny skiva på gång?

- Jag börjar skriva på en ny skiva nästa år, som skivbolaget vill släppa till nästa jul. Jag tänker samarbeta mer med andra artister, Alicia Keys och Mariah Carey kanske. Det är en idé jag har.

- Och jag vill väldigt gärna testa lite skådespelande. Fast bara små filmroller, så små att det inte ens är lönt för recensenterna att såga mig, säger hon.

Björn Solfors