J-Lo

Evighets- maskinen

MUSIK

Ny skiva. Ny film. Ny snubbe. Igen. J.Lo får aldrig nog.

Puls Karolina Fjällborg frågar sig hur världens mest speedade Lopez verkligen orkar.

Foto: SONY

Småbarnsmammor snackar om att de har mycket att göra. Det är uppenbart att de inte har tittat i Jennifers kalender.

Det verkar inte finnas någon stoppknapp på henne. Ingen paus. Bara en fast forward och en play. Hon matar på med nya grejer hela tiden. Ger ut skivor och spelar in filmer och byter kille och gifter sig och gör en egen klädkollektion och en parfym och ny musikvideo och det är galor och så gör hon slut med den där snubben och börjar dejta en ny och sen var det en omslagsplåtning och reklamen och några timmar på gymmet varje dag... Ja, så där går det på. Vecka in och månad ut och år efter år.

Senaste filmen heter i original ”Enough”, vilket verkar vara ett helt okänt begrepp för J Lo.

Hur orkar hon? På några få år har hon gått från att vara en relativt okänd skådespelerska – med ”U-turn”, ”Selena” och ”Out of sight” som greatest hits – till att bli den största kvinnliga artisten. I världen. Madonna kanske tjänar mer pengar, men det har förmodligen att göra med att hon är en bättre affärskvinna och har varit med i branschen 15 år längre. Som artist är Jennifer störst just nu. Hennes namn står överst på varenda upptänklig lista. Det handlar inte bara om hennes rumpa längre.

Och man kan inte göra annat än gilla henne. Folk i allmänhet har en tendens att störa sig på snygga tjejer med flyt. Men när det gäller Lopez finns det inte mycket att hänga upp sig på. Hon är inte född med silversked i munnen precis. Hon har inget efternamn hon har glidit fram på. Hon har inte vikt ut sig för att få en skjuts i karriären. Hon verkar inte ens blåst. Jennifer Lopez har helt enkelt jobbat stenhårt för att komma dit hon är

i dag.

Visst, det är möjligt att hon har opererat näsan och det sägs att hon kör med de mest fasansfulla divafasoner, att hon inte alls fortfarande är ”Jenny from the block”, som hon sjunger i nya singeln. Men vem bryr sig? Är man rik som ett troll så är man. Vilken idiot skulle inte leva loppan med fickan full av miljoner?

Däremot kan man fråga sig varför hon fortsätter spela in en massa halvtaskiga filmer. Tjejen började visserligen som skådis och är inte alls oäven som sådan, men på sistone har hon valt manus med ett kylskåps fingertoppskänsla. När kritikerna var färdiga med ”En kvinnas hämnd” var det bara sågspån kvar. Och även om ”The cell”, ”Angel eyes” och ”Bröllopsfixaren” inte sög riktigt lika mycket, så inte tog de precis filmvärlden med storm heller.

Nog skulle Jennifer kunna kosta på sig att i alla fall ta sig tid att läsa igenom manusen innan hon tackar ja. Och hon har råd att vänta på ett riktigt bra. Men att softa ett tag verkar inte vara ett alternativ för den här tjejen. Inte på några av livets områden.

Verkligen inte i kärlekslivet. Förut fanns bildekaler i USA med texten: ”Tuta om du har varit förlovad med Johnny Depp.” Ingen lär bli förvånad när ”Blinka om du har varit gift med Jennifer Lopez” kommer. För med två rekordkorta äktenskap i bagaget är hon nu med full fart på väg in i ett tredje. Med skådespelaren Ben Affleck. Och visst, de två har det säkert jättebra tillsammans, men man sätter inte gärna sparkapitalet

på att det ska vara för evigt.

Jennifer Lopez ligger inte på latsidan. Det här med utbrändhet verkar ha gått hennes näsa förbi. Hon sa visserligen nyligen något om ett sammanbrott, men det hindrar henne inte från att lägga i femman och stå på gasen. Hon verkar faktiskt vara den första som verkligen har användning för de där digitala 80-talsklockorna med en uppsjö av olika tidszoner, knappar och rattar.

Förresten: Nämnde vi att Jennifers nya skiva släpps om tre dagar, den 25 november?

arkiv Jennifer lopez

J-Lo:s att-göra-lista:

Superstjärnor som dubblat filmer och musik:

5 skandaler att hoppas på

Karolina Fjällborg