Pandora gör comeback - i festivalen

MUSIK

Hon var Sveriges technodrottning 1993. Sedan tystnade Pandora.

Nu kommer hon tillbaka - i Melodifestivalen 2003.

- Jag blev fysiskt sjuk när jag kom på att jag kan bli känd i Sverige igen, säger Anneli "Pandora" Magnusson Fors.

STORSÄLJARE - UTOMLANDS Pandora är het utomlands och har sålt 2,2 miljoner skivor. Nu hamnar hon snart i hetluften i Sverige också.

Inte många vet att hon har sålt 2,2 miljoner album.

För den svenska musikpubliken har hon varit glömd i flera år.

Pandora slog igenom med dansplågan "Trust me" för nio år sedan. Hon var het i Sverige - och i utlandet. Och det var utomlands hon satsade hårdast.

Sång om kärlek

Åtta album och 44 singlar har det blivit med hela världen som marknad.

- Det har varit ganska befriande att bara vara känd i utlandet. När jag kommit hem till Sverige har jag kunnat vara bara Anneli, säger hon.

Men nu kastar hon sig in i hetluften igen.

Och det med besked.

I Melodifestivalen 2003 ska Pandora visa upp sig för den svenska publiken igen. Programmet som kan göra den okända folkkär på tre minuter drygt.

- Jag ska sjunga låten "You". Det är en typisk Pandora-låt men inte som jag lät i Sverige för nio år sedan utan vuxnare, mer min ålder, säger Anneli "Pandora" Magnusson Fors.

"You" är skriven av Jan Johansen, Shirley Clamp och Tania Clamp. Det är en sång om kärlek, om att hitta den rätte och veta när det är rätt.

Hoppas på skivsläpp

- Jag vet inte om den svenska publiken kommer ihåg mig. Som jag ser det framträder jag med låten "You" och vad som händer i min karriär efter det återstår att se, säger Anneli.

Just nu är Pandora stor i Finland där nya skivan "Won"t look back" finns i handeln. En rockigare och poppigare skiva med få likheter med den Pandora som lämnade Sverige för sju år sedan.

Mer gitarrer och med en duett tillsammans med Pandoras största idol -

Mr Bigs sångare Eric Martin.

- Tanken är att en ny skiva ska släppas i Sverige i vår. Med låten "You" på såklart, säger Anneli Magnusson Fors.

Linda Hjertén