Style siktar på schlager-SM

Nu planerar gruppen en sensationell comeback

MUSIK

1986 gjorde de succé med "Dover-Calais".

Aftonbladet kan i dag avslöja att Style kan göra sensationell comeback i Melodifestivalen.

- Det är inte alls omöjligt, säger Tommy Ekman.

Foto: ROGER SCHEDERIN
VILL SJUNGA själva Tommy Ekman och Christer Sandelin har skrivit "Stay the night" som varit reservlåt i Melodifestivalen. Nu vill de framföra den själva ihop med Gigi Hamilton sedan Carolas bidrag diskats. - Det är inte alls omöjligt, säger Tommy Ekman.

För 17 år sedan gav Style frisyrgelén ett ansikte och Sverige en landsplåga med schlagerbidraget "Dover-Calais".

Christer Sandelin, Tommy Ekman och Gigi Hamilton kom "bara" trea i tävlingen men blev vinnare rent kommersiellt med sin hit-ballad.

Nu kan Aftonbladet avslöja att Style är aktuella för en återförening och comeback i årets Melodifestival.

- Det är en tanke som kommit upp och det är inte alls omöjligt. Men det finns också andra alternativ, säger Tommy Ekman som nu hunnit bli 41 år.

Möjligheten dök upp i och med Carola Häggkvists avhopp.

Carola diskad

När hon inte ville framföra sin antagna låt "Autumn leaf" diskades hennes bidrag. Reserv blev "Stay the night", skriven av bland andra Tommy Ekman och Christer Sandelin.

Aftonbladet kunde den 15 december avslöja att Patrik Rasmussen från "Fame factory" var högaktuell att knipa reservplatsen. Men nu håller SVT platsen öppen.

Det är ännu oklart hur konstellationen av Style skulle se ut i dag. Christer Sandelin och Tommy Ekman är givna då de fortsatt sitt samarbete på studion Sprinkler Productions.

Gigi Hamilton, däremot, bor sedan länge i Tokyo men var med 1998 då moderbandet Freestyle återförenades efter 15 år.

- Men visst kan hon tänkas vara med, hon lever ju. Vi ska diskutera alla möjligheter under veckan som kommer, säger Tommy Ekman.

För SVT vore en comeback av Style perfekt som en ersättare för Carola ur en pr-mässig vinkel.

"Jättekul idé"

- Självklart hoppas vi på att de ställer upp, det låter ju som en jättekul idé. Det är också (artistansvarige) Christer Björkmans önskemål. Men vi kommer att ge dem ytterligare två veckor innan vi kräver ett besked, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen.

Klas Lindberg