Carolas vän akut dödssjuk

Bee Gees-stjärnan Maurice Gibb kämpar för sitt liv

1 av 3 | Foto: GETTY IMAGES
Maurice Gibb, till höger, med bröderna Barry och Robin.
MUSIK

NEW YORK

Maurice Gibb i Bee Gees kollapsade utan förvarning i sitt hem.

I morse kämpade han för sitt liv på ett sjukhus i Miami.

- Vi är mycket, mycket oroliga säger tvillingbrodern Robin Gibb.

Maurice Gibb, sedan länge vän med svenska sångerskan Carola, vårdas på Mount Sinai Medical Center i Miami Beach, där han bor, sedan i torsdags.

- Maurice har genomgått kirurgi för ett inälvsblockage. Han är i kritiskt tillstånd på intensivavdelningen. Vi väntar på vidare prognoser. Alla är mycket, mycket oroliga, säger Robin Gibb i ett uttalande.

Läkarna har inte gått ut med någon information om popstjärnans tillstånd på familjens begäran.

Rörde på tårna

Nyheterna om Gibbs sjukdom startade en lavin av rykten. Brittisk press rapporterade bland annat att den 53-åriga musikern hade kollapsat hemma, drabbad av en hjärtattack, och att Michael Jackson besökt honom med brodern Barry Gibb.

- Det är osant, säger Gibbs manager Carol Peters. Han fick inte en hjärtattack. Men det kom från ingenstans. Ingen smärta, plötsligt bara "boom"!

- Han har ett medfött tarmproblem. Han har antagligen gått omkring med det i hela sitt liv. Och Michael Jackson kom inte på besök men han ringde.

- Hans familj och vänner är där 24 timmar om dygnet. Förra natten var stabil, han öppnade ögonen och rörde på tårna, det är nog bra, säger Peters.

De tre brittiska bröderna utgjorde ett av 70-talets största band med hits som "How deep is your love" och "Stayin" alive". Filmmusiken till "Saturday night fever" sålde i över 30 miljoner exemplar.

Gibb har levt ett hårt liv och har tackat sin andra fru Yvonne för att han lyckats vinna kampen mot sitt alkoholmissbruk.

Den yngsta brodern i familjen, Andy, avled bara 30 år gammal av hjärtproblem relaterade till drogmissbruk.

Skickade hälsning

Maurice Gibb är vän med den svenska sångerskan Carola sedan bröderna Gibb producerade hennes skiva "Runaway", som kom 1986, i Los Angeles.

I somras medverkade Maurice på Carolas sommarturné med en bandad hälsning.

Carola är oanträffbar i Asien och hade i natt sannolikt inte nåtts av beskedet om sin väns kritiska tillstånd, uppger en representant för Carola.

- Jag träffade Maurice 1985, säger Carolas pappa Jan Häggkvist. Han var en trevlig kille. Jag hoppas att det här slutar väl.

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM