Storbråk om schlager-SM

Bert: SVT för kampanj mot "Fame factory"

1 av 4 | Foto: BJÖRN LINDAHL
"DET är en skandal" Skivbolagsdirektören Bert Karlsson är mycket upprörd på SVT. Han menar att Melodifestivalens arrangörer försöker peta undan Patrik Rasmussen för att han är en av deltagarna i TV 3:s "Fame factory".
MUSIK

Melodifestivalen skakas redan av ett storbråk.

Bert Karlsson hävdar att SVT vägrar låta Patrik Rasmussen delta enkom för att han har varit med i "Fame factory".

- Det är skandal att deras kampanj mot "Fame factory" drabbar en enskild artist, säger skivbolagsdirektören.

Frågan om vilken artist som ska framföra bidraget "Stay the night" i Melodifestivalen har utlöst årets första storbråk inom Schlager-Sverige.

Patrik Rasmussen, känd från "Fame factory", har sedan en tid varit högaktuell för att sjunga låten som kom med som ersättare då Carolas bidrag diskades.

Det gillar inte SVT.

De försöker, som Aftonbladet tidigare kunnat avslöja, istället övertala bidragets upphovsmän Christer Sandelin och Tommy Ekman att göra spektakulär comeback med Style.

"Jävla upprörd"

Orsaken skulle enligt Bert Karlsson vara att SVT-ledningen, med artist- och tävlingsansvarige Christer Björkman i spetsen, vägrar ha med fler deltagare från "Fame factory".

- Jag blir så jävla upprörd. De vägrar ta med Patrik trots att både han, jag och upphovsmännen vill det. Det är så dålig stil att låta deras kampanj mot "Fame factory" gå ut över en enskild artist, rasar Bert Karlsson.

Det är sedan tidigare klart att fem deltagare från Berts dokusåpa ska vara med i Melodifestivalen.

Och Bert Karlsson har fått klara indikationer att SVT kan tänka sig att göra allt för att stoppa en sjätte.

- De ansvariga har fått direktiv uppifrån, det är jag säker på. Men vill de ha det så tänker jag slänga in nio andra "Fame factory"-artister i körerna. Det kan de i alla fall inte stoppa, säger Bert Karlsson.

"Inget emot Patrik"

Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen, förnekar att SVT nobbar Patrik Rasmussen för att han har varit med i Berts program.

- Jag tycker Bert är för tidigt ute och fäktar. Vi har inget emot Patrik eller att han varit med i "Fame factory" utan vill utreda och diskutera alla artistalternativ innan vi tar ett beslut, säger Thomas Hall.

Han tror att Berts utspel är en taktik för att få sin vilja igenom.

- Det känns som om det är ett försök till påverkan från Berts sida.

SVT har förlängt betänketiden ytterligare två veckor. Något som också upprör Bert Karlsson.

- Vi kan ta den här tiden eftersom det bara gäller ett bidrag. Om det blir Patrik, Style eller en annan artist som till slut framför låten kan jag inte säga i dag, säger Thomas Hall.

Klas Lindberg