E-Type blir en riktig rockare

Åker på turné med Motörheads trummis Mikkey

1 av 2
PREMIÄR I KVÄLL Nu låter E-Type sina hårdrocksdrömmar flöda fritt. I kväll har han och Motörheads trummis Mikkey Dee premiär på sin gemensamma turné i Göteborg.
MUSIK

E-Type och Mikkey Dee ska på turné - tillsammans.

I kväll startar det osannolika samarbetet i Göteborg.

- Jag går från kommersialism till hjärta, säger Martin "E-Type" Eriksson.

Eurodisco möter heavy metal.

E-Type möter Motörhead.

I kväll har Euro Metal tour premiär, ett samarbete mellan Sveriges danskung E-Type och Motörheads trummis Mikkey Dee.

"En ren egotripp"

- Vi har pratat länge om att göra något tillsammans och nu fick vi ihop det. Det kommer bli skitkul - en ren egotripp. Jag växte ju upp med Motörhead, säger Martin Eriksson som är hårdrockare i grunden.

- Det får inte bli Black Ingvars av alltihopa men även om vi jobbat dead serious med det här är det ändå med en viss självironi vi gör det, säger Mikkey Dee.

Klubbar i Sverige

Det är alltså tio av E-Types mest spelade låtar som fått ett heavy metal-sound. "This is the way" kompas av tunga gitarrer och trummor.

Hela turnén kommer att ske på klubbar på mindre orter i Sverige. E-Type flyttar därmed sin pyroteknik och jätteproduktioner från arenor till små scener.

- Jag har saknat publikkontakten på de större turnéerna. Just för att hela projektet är så vansinnigt och en sådan chansning tror jag det kan fungera, säger Martin Eriksson.

Planerar skiva

- Många hårdrockare kanske undrar vad fan jag ger mig på det här för men det skiter jag fullständigt i. Det kommer bli skitkul, säger Mikkey Dee.

E-Type och Mikkey Dee hoppas att samarbetet inte slutar vid turnén. Till hösten hoppas de kunna få ihop en skiva.

- Och blir vi erbjudna Hultsfredsfestivalen och grejer så kör vi på en gång, säger Mikkey Dee.

Linda Hjertén