Charlottes Bert-kupp stoppas - av SVT

1 av 2 | Foto: THOR LINDGREN
Det blir ingen skönsjungen hämnd mot Bert i tv.
MUSIK

Charlotte Nilsson tänkte framföra en låt inspirerad av hennes långdragna fejd med Bert Karlsson i Melodifestivalen.

Men nu stoppar SVT hennes planerade kupp.

- Framträdandet passar inte in i det sammanhanget, säger Madeleine Stenberg, producent för Melodifestivalen.

Sångerskan Charlotte Nilsson och skivbolagskungen Bert Karlsson hamnade i bråk efter att Charlotte vunnit schlager-EM 1999 med "Tusen och en natt". Sångerskan lämnade då Bert Karlssons skivbolag med vinnarlåten och de senaste åren har de båda legat i rättslig fejd med varandra. Parterna gjorde i höstas, efter 3,5 år i luven på varandra, upp i godo.

- Det är så fruktansvärt skönt att det är ur världen. I dag finns inga "hard feelings" mellan oss, sa Charlotte Nilsson till Aftonbladet i höstas.

Uppträder i Jönköping

Men Charlotte Nilsson planerade ändå en kupp mot Bert Karlsson - i årets Melodifestival.

Schlagersångerskan ska tillsammans med Lena Philipsson leda delfinalen i Jönköping 15 februari. De kända artister som ska leda årets festival ska även göra var sitt framträdande.

Charlotte Nilsson hade planerat att sjunga en låt med en text där hon går till attack mot Bert Karlsson. Låten är skriven av Just D och även om Bert Karlsson inte nämns vid namn är budskapet tydligt.

Men SVT stoppade i natt nidvisan.

- Den kommer inte att vara med i Melodifestivalen. De artister som medverkar som programledare får inte promota egna, nya grejer. En sådan här låt passar inte in i Melodifestivalen, säger Madeleine Stenberg.

"Vi kommer överens"

Vilken låt Charlotte i stället ska framföra är ännu inte klart.

- Jag och Bert har ju haft en otroligt påfrestande konflikt som hållit på i tre år. Men nu är det över. Vi är så pass vänner att vi kommer överens, säger Charlotte Nilsson.

- Skulle jag fått sjunga låten hade det varit med glimten i ögat. Och det är absolut ingen nidvisa. Jag var med och skrev texten och den har inspirerats av en arbetsrelation som varit extremt jobbig, fortsätter hon.

Linda Hjertén

ARTIKELN HANDLAR OM