- Pappa är en levande annonskampanj mot droger

MUSIK

Kelly Osbourne har gjort en skiva. Hon vet varför.

- Min pappa är Ozzy och vår familj har en tv-serie, annars hade jag aldrig fått chansen.

Foto: STEFAN MATTSSON
Kelly Osbourne har nytt hårbalsam med extra mycket glans.

Rockartister ska helst harva i sunkiga replokaler, gärna inhysta i garage, innan de får skivkontrakt och slår

igenom.

Kelly Osbourne hoppade över allt det där.

Hon kunde göra det på grund av att pappa heter Ozzy Osbourne, legendarisk sångare i Black Sabbath. Hon kunde göra det på grund av att Ozzys berömmelse gav familjen chansen att bli superstjärnor i dokusåpan "The Osbournes".

- Skit samma om jag stått i ett garage eller inte. Okej, jag vet, folk vill se dig kämpa innan du slår igenom, bara för att sen kasta skit på dig" Det kallas avundsjuka. Men de får säga vad de vill. Jag vet varför jag fått chansen och ber inte om ursäkt. Vad är det för fel med att ha tur?

Kelly tillbringade sitt första år i livet på farsans turnébuss och har egentligen aldrig klivit av.

- Jag har varit på turné hela livet.

Tvärtemot vad man skulle kunna tro fick det henne inte att längta till ett liv som popstjärna.

Hon såg tristessen bakom glamouren.

Hon såg vad sex, droger och rock "n" roll-livsstilen gjorde med Ozzy.

- Pappa har tagit i stort sett alla droger som existerar och min mamma var lika vild på sitt sätt. Jag är rätt säker på att varken jag eller mina syskon, Jack och Aimee, kommer att få drog- eller alkoholproblem. Varför skulle vi det? Pappa är ju en levande annonskampanj mot droger. Förresten har jag testat droger och gillade det inte, säger Kelly.

Har man inte fattat det av tv-serien fattar man det när man träffar henne i verkligheten: Kelly är kort i växten och ser flera år yngre ut än de 18 hon är. Hon ser ut som en liten punk-bakelse. Ungefär så kan också hennes musik beskrivas. Den larmar, men är i grunden söt pop.

- Absolut. Musik man blir glad av. Förebilder är Debbie Harry, Patti Smith, Joan Jett och bland män, Marc Bolan och David Bowie. Jag äääälskar glamrocken från perioden kring Bowies album "Ziggy Stardust", säger hon.

Kellys platta "Shut up" släpptes i måndags och samtidigt hade "The Osbournes" premiär i TV 4.

- Ibland är jag så jävla trött på den där tv-serien. Men oftast är det roligt och den har öppnat så många dörrar för mig, jag skulle inte vilja ha den ogjord.

arkiv Kelly Osbourne

Tore S Börjesson