Åkerlund gör ny Madonna-video

... och sen jobbar han med Robbie och Roxette

1 av 3 | Foto: ap
Jonas Åkerlund kramar om Madonna efter att videon ”Ray of light” fick pris på MTV-galan 1998.
MUSIK

Världens största, manliga popstjärna: Robbie Williams. Världens största, kvinnliga popstjärna: Madonna.

Jonas Åkerlund spelar in deras nya videor i Los Angeles i nästa vecka.

Relationen till Madonna inleddes 1998. Resultatet, videon "Ray of light", ledde till två MTV-priser och en amerikansk Grammis och förvandlade Jonas Åkerlund till världsstjärna.

Han var tillbaka 2000 och regisserade "Music" med Ali G i en av rollerna.

Nu tar han sig an det första smakprovet från Madonnas kommande album, singeln "American life".

- I dag blev det äntligen klart. Det är en skitgrym låt ämnad för dansgolvet. Det är skönt att Madonna visar det här förtroendet för mig. I synnerhet att hon ger mig chansen att göra videon till första singeln.

Mycket hysch-hysch

Det är den som inviger det storslagna, populärkulturella projekt en release med Madonna alltid är.

- Det finns en speciell spänning och ambition runt första singeln. Och en jävla massa hysch-hysch. Fick skriva under ett papper innan jag ens fick lyssna på låten.

Efter tre dar med Madonna väntar två dar med Robbie Williams. Nya singeln heter "Come undone" och är uppföljaren till "Feel", både den och albumet "Escapology" har toppat listorna i Europa. Många tror att Robbie är redo för det stora genombrottet också i USA.

- Robbie har varit runt i Europa och spelat och gjort promotion, men kommer tillbaka till Los Angeles i dag. Vi träffades första gången i julas och började snacka om ett samarbete då.

Ny Roxette-låt

Åkerlund återvänder efter inspelningarna till Stockholm för klippningsarbetet. Här väntar också arbetet med videon till Roxettes singel "Oppurtunity nox". En av två nya låtar som ligger med på samlingsplattan "The Pop hits" (release 24 mars).

- Kristoffer Diös regisserar videon under mitt överinseende. Per Gessle, Marie Fredriksson och jag har ett fantastiskt samarbete. Det är så jag helst jobbar, att jag gång på gång återkommer till samma artister, säger Jonas Åkerlund.

Tore S Börjesson