Roxettes singel gör succé

Går direkt in som tvåa på Trackslistan

1 av 2 | Foto: TOMMY MARDELL
"DET ÄR JÄTTEKUL" Per Gessle är glad över att Roxettes nya singel direkt kniper Trackslistans andraplats. "Det är extra kul att det är en typisk hederlig treackordslåt det handlar om. En släkting i rakt nedstigande led till de låtar jag skrev när jag började som tonåring, säger han.
MUSIK

Roxette har gyllene tider.

Nya singeln "Opportunity nox" klättrar rakt upp på Trackslistans

andraplats.

- Vi har definitivt inga planer på att lägga ner, säger Per Gessle.

Gammal är äldst.

Roxette har visserligen kommit upp i de övre tonåren som band, men Per Gessle och Marie Fredriksson fortsätter att attrahera poppubliken.

Sammanlagt har Roxette haft över 40 låtar på Trackslistan under karriären.

Och nu har turen kommit till nya singeln "Opportunity nox" som kniper silverplatsen den här veckan.

Inget pr-arbete

- Det är jättekul. Vi har hållit på sedan 1986, det är sanslöst länge i den här branschen och jag är lycklig varje gång något fungerar.

- Sedan är det extra kul att det den här gången är en typisk hederlig treackordslåt det handlar om. En släkting i rakt nedstigande led till de låtar jag skrev när jag började som tonåring, säger Per Gessle.

Roxette klättrar på listorna trots att pr-jobbet för singeln varit lika med noll. Marie Fredrikssons sjukdom har lett till att arbetet med Roxette hamnat i väntläge.

Skiver nya låtar

- Det är som det är. Premisserna för livet ändras ständigt och det är bara att anpassa sig efter det.

- Men vi har definitivt inga planer på att lägga ner Roxette. Vi kommer att ta upp tråden när Marie blir bättre, säger Per Gessle.

Just nu ägnar han den mesta tiden åt låtskrivande - både på svenska och på engelska. Och förbereder en comebackturné med Gyllene Tider, som väntas bli av nästa sommar.

- Då är

det 25-årsjubileum för bandet. Vi har pratat om en återförening och i höst ska vi ha en ny träff, säger Per Gessle.

Dan Panas