Peter står på scenen igen

Spelar konferencier i dansk uppsättning av musikalen "Cabaret"

1 av 2 | Foto: BJÖRN LINDAHL
DRAR TILL DANMARK I HÖST Den 19 september gör Peter Jöback entré som konferencieren i "Cabaret". Musikalen sätts upp på en teater i Köpenhamn och Peter ska bland andra spela mot bio-aktuella Paprika Steen.
MUSIK

Peter Jöback tar paus från popkarriären.

Till hösten gör han åter en stor musikalroll - i den danska uppsättningen av "Cabaret".

- Det blir en utmaning att få ta fram alla mörka sidor hos mig, säger han.

Tre år efter uppsättningen av "Häxorna i Eastwick" är Peter Jöback tillbaka på teaterscenen.

Efter några provföreställningar står det nu klart att han tar över den manliga huvudrollen som konferencieren i den danska uppsättningen av "Cabaret".

Premiär i Danmark

- Fantastiskt. Det är väldigt kul att de såg den talangen hos mig och vågade chansa, jag har ju aldrig spelat i Danmark förut, säger Peter Jöback.

Och han behövde inte tveka länge innan han tackade ja. Den 19 september är det nypremiär för "Cabaret", då med Jöback och Paprika Steen i huvudrollerna.

- Det är en av de absolut bästa versioner jag sett. Musikalen är riktigt skitig, dekadent och burlesk. Det blir en stor utmaning som skådespelare att ta fram alla mörka sidor hos mig, säger han.

Jöback fick som bekant sitt stora genombrott i musikalvärlden som Robert i "Kristina från Duvemåla". Därefter följde stora roller utomlands i bland annat "Miss Saigon".

Men samtidigt har han odlat en egen popkarriär. Hans senaste soloalbum, "Jag kommer hem igen till jul", blev en storsäljare i vintras.

Ny platta på gång

- Det var så himla mycket kring julen, så jag hade egentligen tänkt vara ledig till hösten. Dessutom håller jag på en del med lite andra musikprojekt.

Just det.

Peter Jöback planerar ännu ett soloalbum.

- Ja, det gör jag hela tiden. Men jag planerar länge för mig själv och först när det börjar mogna sätter jag igång tåget.

Björn Solfors