Hon hoppas få chansen med Wells

Fame Factory-Wictoria beredd som reserv för Sofia Källgren

1 av 2 | Foto: PETER KJELLERÅS
sjukdom stoppar sofia Risken är stor att Sofia Källgren missar Kinaturnén med Robert Wells i påsk. Hon har är förkyld och ligger nedbäddad med 39 graders feber. - Då gör man inte en så lång flygresa. Smittrisken med sars gör inte saken bättre, säger hon.
MUSIK

300 miljoner kineser väntar på Robert Wells ensemble till helgen.

Men sångerskan Sofia Källgren är sjuk.

Och det kan bli okända Wictoria Nilssons stora chans.

- När de ringde och frågade om jag kan följa med höll jag på att svimma. Och jag är fortfarande yr, säger hon.

Den stora "Rhapsody in Rock"-turnén med Robert Wells i spetsen är ute på världsturné.

I helgen och en vecka framåt är det kinesernas tur att bli charmade av svenskarna.

Men Aftonbladet kan avslöja att en av artisterna, sångerskan Sofia Källgren, 32, är sjuk och att man frågat okända Wictoria Nilsson, 27, från Fame Factory om hon kan följa med i stället.

Kunde knappt prata

- När turnéledaren ringde mig i måndags trodde jag inte det var sant. Jag kunde knappt prata och när jag skulle tala om min mejladress började jag bara stamma. Det går inte att föreställa sig 300 miljoner tv-tittare, säger Wictoria Nilsson.

Sofia Källgren berättar hur hon i måndags blev sjuk på flyget hem från Tyskland där hon och Robert spelat flera konserter.

Sjuk i 39 graders feber

- Är jag så här kommer jag inte att åka. Jag är förkyld med 39 graders feber och då sitter man inte och gör en så lång flygning. Dessutom gör det inte saken bättre med sars-smittan (tidigare sal), man vet inte vad det kan bli för konsekvenser, säger hon.

Enligt Robert Wells kommer allting att bestämmas i sista sekund.

- Sofia är sjuk men det är möjligt att vi tar med en till ändå. Och det är fler än Wictoria som är tillfrågade. Själv åker jag inte utan garantier att områdena är smittfria från sars. Det är exakt 50 procent chans att jag åker.

Wictoria från Trollhättan har trots oklarheten redan packat väskan och fixat nytt pass.

- Mitt gamla hade gått ut och jag ska spela på Gröna Lund i morgon (läs i dag) och hinner inte hem efteråt om det här blir av. Så jag går här på tå, men oavsett hur det blir är jag överlycklig och kommer att leva länge på detta.

Maria K Broman , [email protected]

ARTIKELN HANDLAR OM