- Det är min stora chans

Mia i Fame Factory gör duett på skiva med Jan Johansen

1 av 2 | Foto: Jan Johannessen
saknade jobb När Mia Löfgren fick samtalet från Jan Johansens skivbolag kunde det inte ha kommit lämpligare. – Det är helt fantastiskt. Jag hade inte fått några som helst erbjudanden innan det här, säger hon.
MUSIK

Det är "Fame Factory"-finalisten Mia Löfgrens hemliga projekt.

Nu spelar hon in en rockig duett med schlagerkungen Jan Johansen.

- Det här är min stora chans, säger hon.

Stockholmstjejen Mia Löfgren är en av de sex finalisterna i den direktsända "Fame Factory"-finalen nu på söndag.

Men oavsett hur det går har hon redan fått en skjuts i karriären. Häromdagen blev det klart att hon nu får spela in en låt med Jan Johansen.

Låten heter "Cross my heart" och är en power-ballad som ska ges ut på Jan Johansens nya platta i maj.

Där gör han en rad duetter med bland andra Jill Johnson.

När producenten ringde tackade Mia ja till projektet direkt. Bara några timmar senare träffades de i studion för ett planeringsmöte.

- Helt fantastiskt. Jag var ju en av de elever som inte hade fått några som helst erbjudanden, berättar Mia när Aftonbladet träffar henne.

Mia Löfgren har varit sångerska på heltid sedan 2000. Då tog hon över Annika Ljungbergs roll som sångerska i countrydiscogruppen Rednex. Kort därefter släppte bandet cd:n "Farm out".

Men sedan dess har karriären varit mer eller mindre vilande. Mia Löfgren har visserligen gjort en del uppträdanden och arbetat som fältartist i Kosovo. Men duetten med Jan Johansen blir hennes stora avstamp efter "Fame Factory".

Såvida hon inte vinner hela tävlingen förstås.

- Jag har ingen aning om hur det går i finalen. Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle gå vidare till den, säger hon.

"Det låter jättebra"

Skivbolagskungen och "Fame Factory"-pappan Bert Karlsson tycker det är roligt att Mia får chansen att spela in en låt på skivan.

- Det är naturligtvis bra att få smaka på hur det är att jobba med en etablerad artist. Och att Jan Johansen ville ha henne visar att våra artister är accepterade i branschen. Jag har hört låten och det låter jättebra, säger han.

Klas Lindberg