Carola startar eget skivbolag och artistskola

”Jag vill ha full kontroll”

MUSIK

Carola vill starta en sångskola i Stockholm - och ett eget skivbolag.

- Jag vill ge ut mina egna skivor så jag har full kontroll från a till ö, säger Carola till norska tidningen Verdens Gang.

Foto: MATS ANDERSSON/SCANPIX
planerar för framtiden Carola tänker framåt samtidigt som hon firar sitt 20-årsjubileum som artist. Hon hoppas nu kunna dra i gång både ett eget skivbolag och en skola för unga lovande sångtalanger.

I måndags gav Carola två fullsatta konserter på Cirkus i Stockholm. Vår egen svenska superstjärna firar 20 år som artist och jubileumsshower, samlingsskivor och sommarturnéer är planerade under året.

Men 20 år i branschen är inte bara värt att fira - det har även gett Carola erfarenhet och kunskap om skivbranschen och lärt henne hur man lyckas som artist.

Nu planerar hon att starta en sångskola i Stockholm.

Tar hjälp utomlands

- Det finns så många duktiga talanger som behöver professionell hjälp för att komma vidare. Jag kan lära dem att undgå att hamna i de fällor jag gjort under min karriär, säger Carola till norska tidningen Verdens Gang.

- Efter sommaren ska jag resa till Australien och USA för att knyta kontakter och söka råd och hjälp för att komma i gång med projektet. Men det tar nog ett par år innan det blir klart, fortsätter hon.

Planerna på en sångskola har Carola haft länge.

"Inte nog med stöd"

För två år sedan berättade hon för Aftonbladet att tanken var att starta med undervisning på distans med hjälp av kassetter, video och internet. Men planerna fick skjutas upp - skivframgångar, shower och konserter har kommit emellan.

Nu har Carola även planer på att starta ett eget skivbolag.

Hennes framgångar har hittills varit begränsade till Sverige och Norge. Största utlandssuccén har varit hennes deltagande i schlager-EM.

- Jag känner inte att jag fick nog med stöd från skivbolaget. De skulle satsa på mig men gjorde det inte helhjärtat. Därför planerar jag att starta mitt eget skivbolag där jag kan ge ut mina plattor. Då får jag skylla mig själv om jag inte lyckas, säger Carola till Verdens Gang.

Linda Hjertén

ARTIKELN HANDLAR OM