Gessle: Jag är sugen på turné

Roxette-stjärnans nya singel är en succé - nu vill han spela live

MUSIK

En popsingel på 2 minuter och 39 sekunder har vänt upp och ner på Per Gessles liv.

- I fredags var allt som vanligt. I dag rycker alla radiostationer i mig, tidningarna har gett mig toppbetyg, journalister vill att jag ska ge mig ut på soloturné och visst har jag lust"

Foto: ANDERS DEROS
INGA KONKRETA PLANER Per Gessle är förvånad över uppståndelsen med nya singeln "Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)". Han hade inte tänkt turnéra i sommar men nu måste han kanske tänka om.

Popsingeln heter "Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)" och har precis släppts till radion. Den 23 juni går den till handeln men innan dess, den 16 juni, kommer albumet: "Mazarin".

Ni fattar, skivbolaget har sett till det så, att vill ni ha sommarens hit fortast möjligt måste ni köpa albumet.

Hitvarning på allt

Det är antagligen lika bra. Aftonbladet har lyssnat på sju spår: det är hitvarning på allt.

- Det här är en sån platta som har ingen singel eller bara singlar. När jag spelat upp den för tio personer har jag fått typ sju förslag till singelval. Jag menar, "Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)" ligger som spår elva på albumet, det säger rätt mycket, säger Per Gessle.

Det krävs en del för att skaka om hans värld. Men nu har det hänt.

- Det är inte många gånger jag varit med om en sån här reaktion. Även om det har varit fantastiska år" De sista 25, säger han och skrattar.

Oväntade planer

En oväntad framgång leder till oväntade planer. I fredags hade han inte en tanke på soloturné.

I dag har han alla möjliga tankar i ämnet.

- Ska jag ge mig ut och köra en två timmar lång soloshow måste jag spela lite Gyllene-låtar också, men då tar det udden av 25-årsjubileumsturnén med Gyllene Tider vi planerat till nästa sommar. Å andra sidan: jag har gjort tre svenska soloplattor och en engelsk soloplatta. Jag skulle kunna åka ut med det materialet och bara nafsa lite på Gyllene Tiders låtar. Jag är jävligt sugen.

Luftigt sound

På albumomslaget tackar han Lindsey Buckingham ( Fleetwood Mac) och George Harrison.

- Det är det soundet vi försökt få till, ljudidealet är från 1971-72. Det går igen i hela plattan. Det låter luftigt, lekfullt, musiken andas, säger Per Gessle.

Tore S Börjesson