Metallica: Vi spelar i Sverige under nästa år

Aftonbladet träffade sångaren James Hetfield sent i går kväll

1 av 2 | Foto: BJÖRN ELGSTRAND
PÅ SVERIGEBESÖK Metallica släpper sitt nya album "St. Anger" den 10 juni. I går anlände de till Stockholm för ett hektiskt dygn av intervjuer och förhoppningsvis lite sightseeing. I kväll blir det stor releasefest med specialinbjudna gäster som ska få lyssna på den hemliga skivan.
MUSIK

Metallica har landat.

Sent i går kväll kom sångaren James Hetfield och gitarristen Kirk Hammett till Grand Hotel i Stockholm. Med tunga löften till fansen.

- Vi ska spela i Sverige någon gång nästa år, säger James Hetfield.

Aftonbladet fick en exklusiv pratstund med sångaren Hetfield när han anlände till Grand Hotel vid 22.30 i går kväll. Gitarristen Kirk Hammett hade bråttom in till sitt hotellrum men frontmannen dröjde kvar på trottoaren för att beundra utsikten mot Slottet.

- Det är härligt att vara tillbaka, säger han till Aftonbladet. Hälsa våra fans att Metallica är starkare än någonsin.

Hektiskt schema

De två bandmedlemmarna kom till Stockholm efter en hektisk dag i Berlin. Metallica är just nu ute på promotionturné för nya albumet "St. Anger" som släpps i Sverige den 10 juni.

- Vi hoppas att det blir mer sightseeing än festande i Stockholm, säger James Hetfield. Men vi kommer förstås ge massor av intervjuer också.

Ett dygn tillbringar han och Hammett i Stockholm. Tisdagen är fullspäckad av intervjuer och på kvällen blir det stor releasefest för nya plattan. Då får gästerna också chans att lyssna på smakprov från "St. Anger".

Specialinbjudna

Bland de inbjudna märks The Hellacopters, Backyard Babies och Entombed och både Amir Chamdin från Infinite Mass och Dregen kommer att spela skivor.

Men något Metallica på scen lär fansen inte få se den här gången.

När kommer ni till Sverige och spelar igen?

- Vi kommer att göra ett gig inomhus i Sverige någon gång nästa år, säger James Hetfield. Innan dess får ni komma till Roskilde och se oss där.

Både han och Kirk Hammett var trötta efter den tuffa promotion-turnén och valde att tillbringa måndagskvällen i sina sviter på Grand Hotel.

Karin Lindstedt

ARTIKELN HANDLAR OM