Sounds ställer in sin turné

Maja Ivarsson sjukskriven för halsproblem

MUSIK

The Sounds avbryter sin USA-turné - och ställer in alla spelningar i Sverige och Europa framöver.

Sångerskan Maja Ivarsson är sjukskriven för överansträngning.

- De har spelat enormt mycket, säger Fredric Wedin på skivbolaget.

MÅSTE VILA The Sounds har haft ett tufft schema det senaste året. Lite för tufft. Sångerskan Maja Ivarsson har överansträngt sig och är nu sjukskriven.

Hjulen har rullat snabbt för skånska The Sounds efter framgångarna med debuten "Living in America".

Kanske för snabbt.

Beordrad vila

Sångerskan Maja Ivarssons vacklande hälsa har nu resulterat i en månadslång sjukskrivning.

- Hon är beordrad total vila, säger Fredric Wedin på skivbolaget Warner.

Hälsoproblemen började tidigare i våras då sångerskan drabbades av bronkit, inflammation i luftrören, och tvingades ställa in spelningar i Tyskland.

Men vilan blev kort.

100 spelningar

Bara det senaste året har gruppen haft närmare 100 spelningar i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Frankrike och Tyskland. Nyligen gästade bandet David Letterman i tv och har turnerat i USA och Kanada.

Schemat blev för tufft.

- De har spelat enormt mycket. Men eftersom det gått så bra och varit så roligt kanske man inte känner efter tillräckligt hur man mår, säger Wedin på Warner.

Ingen kommentar

Ingen av medlemmarna i The Sounds vill kommentera sjukdomsläget. I ett kort pressmeddelande konstateras att Maja Ivarsson i går sjukskrevs "på grund av överansträngning".

Bandet tvingas därmed ställa in fem planerade konserter i Kanada och USA de närmaste dagarna. Sjukskrivningen förhindrar bandet att spela under hela juni månad och minst tolv spelningar i Sverige och övriga Europa ställs därför in.

Hoppas på Roskilde

- Förhoppningen och planen är att de spelar på Roskildefestivalen igen den 29 juni. Men det är om allt går som det ska. Just nu lägger de locket på och vill bara vara ifred, säger Fredric Wedin.

Björn Solfors