- Jag vill sjunga med Lasse igen

Ricky Martin älskar "Allsång på Skansen"

1 av 2
UPPTRÄDDE PÅ GRÖNAN Ricky Martin stod på scen i Stockholm i går. "Det var lite för kort tid. Jag hade gärna gett en hel konsert", sa Ricky som framförde tre låtar.
MUSIK

I går var nykära världsstjärnan Ricky Martin i Stockholm.

7 000 fans trotsade regnet för att se honom uppträda på Gröna Lund.

- Det var rakt in kaklet, sa Ricky Martin på sjungande svenska efter konserten.

Ricky Martin är idel solsken när Aftonbladet träffar honom på Grand Hotel i Stockholm några timmar innan han ska uppträda på NRJ-galan.

Han har just fått höra att hans senaste album "Alma de silencio" sålt över en miljon exemplar på en vecka.

Ricky Martin är glad men inte särskilt förvånad.

- Det är min mest själfulla och kanske bästa platta någonsin. Det är min första spanska skiva på länge och det känns extra bra, säger han.

"Alma de silencio" gjorde Ricky Martin efter nästan två års tystnad.

- Det var en reningsprocess för mig att göra skivan. Jag lever med framgång, privatplan och turnéer hela tiden och jag behövde rena mig från det, stanna upp och titta på det jag har, säger Ricky Martin.

Konsert nästa vår

Latinokungen har besökt Sverige flitigt genom åren.

För två år sedan gjorde han ett bejublat framträdande i Lasse Berghagens "Allsång på Skansen". 15 000 kom för att se Martin svänga på höfterna och hans skivförsäljning i Sverige ökade drastiskt efter besöket.

- Jag älskade "Allsång på Skansen". Det var hedrande att bli inbjuden till ett så typiskt svenskt program och jag hade verkligen roligt, säger han.

Kommer du att upprepa succén i sommar?

- Om de frågar mig kommer jag gärna igen och sjunger med Lasse. Och får jag ingen inbjudan kommer jag nog till Sverige nästa vår igen för att ge en konsert.

Hemlig om nya kärleken

Ricky Martin pratar öppet och hjärtligt om sin musik men sitt nya förhållande med mexikanska modellen Rebecca de Alba är han förtegen om.

- Jag är ganska privat och vill inte gärna prata om kärlek. Pratar man för mycket om sitt förhållande så tror jag det skadas. Det känns så bra nu att jag vill hålla det lite lågt ett tag till, säger Ricky Martin.

Linda Hjertén