Rockstjärnan slogs blodig

Moneybrothers organist förd till sjukhus efter svår misshandel

MUSIK

HULTSFRED

I fredags gjorde Moneybrother ett bejublat och kritikerrosat framträdande på Hultsfredsfestivalen.

Några timmar senare överfölls och misshandlades organisten Indiana så svårt att han fick föras till sjukhus.

– Jag mår skit. Men det här ska fan inte få förstöra resten av festivalen, säger han.

Foto: Stefan Mattson
FEM MÄN ÖVERFÖLL HONOM Klockan fem i lördags morse då Moneybrothers organist Indiana skulle ta sig hem från festivalområdet till Vimmerby blev han påhoppad av fem okända män som misshandlade honom så svårt att han fick föras till sjukhus. Musikern är mest orolig för att ha skadat händerna. ”Jag måste slagit i dem rejält när de kastade ner mig på backen”, säger han.

Klockan var fem i lördags morse då Indiana, organist i Moneybrother-bandet The Panthers, skulle ta sig från festivalområdet till sin inkvartering i Vimmerby. Vid entrén passerade han fem män som började skrika namn efter honom.

– De kallade mig för bög. Att jag var homosexuell visste jag inte ens själv, säger Indiana, eller Indy som han heter på scenen.

Sekunderna efter attackerade plötsligt en av männen honom bakifrån och tryckte ner honom i gruset. Samtidigt släpade han Indiana fram över marken i nacken.

– Jag minns att jag sa åt dem, okey, jag går nu om ni vill. Annars är det mesta från de fem minuterna helt svart.

Fick sy hakan

Överfallet observerades av några förbipasserande som kom till undsättning. En av dem hjälpte Moneybrother-stjärnan till sjukhus.

På sjukhuset fick Indiana hakan sydd med tre stygn och ett tiotal småstenar som fastnat under huden då han släpades i gruset, plockades ut. Även revbenen fick några rejäla smällar.

– Jag knäckte ett revben för några månader sedan så jag vet hur det känns.

Men det som oroar Indiana mest är smärtan i händerna – som organist i Moneybrother är de hans främsta redskap.

– Jag måste slagit i dem rejält när de kastade ner mig på backen. Som tur är har vi ingen spelning på ytterligare en vecka så jag hoppas de är bra till dess, säger Indiana.

Ingen polisanmälan

Varför misshandeln ägde rum har han ingen aning om.

– Visst, jag var full, men jag vet att jag inte provocerade dem på något sätt. Jag vet inte om de kände igen mig eller bara tog första bästa kille som gick förbi dem.

– Det är så jävla synd när folk kommer till en bra festival som Hultsfred bara för att slåss. Men det här var i och för sig inget slagsmål, det var ren misshandel, säger Indy.

Männen försvann från platsen direkt efter överfallet och Indiana har inte polisanmält händelsen.

– Jag skulle aldrig kunna peka ut dem. Jag hade ju ansiktet i gruset.

”Bästa showen”

Några timmar innan misshandeln ägde rum hade Moneybrother med bandet The Panthers gjort ett bejublat framträdande på Atlantisscenen. Spelningen fick idel lovord i Aftonbladet.

– Det var en av våra bästa shower någonsin och jag var så jäkla glad. Sen hände det här. Men jag tänker fan inte låta det här förstöra resten av festivalen.

Linda Hjertén