Läsarnas bästa Springsteenminne

MUSIK

Vi bad läsarna skicka in sina Bruce Springsteenminnen. Här kan ni läsa några av de bästa.

"Har massor av Bruce-minnen, har aldrig träffat honom men sett 9 konserter.

 1981 hade jag en kompis vars morsa jobbade i telefonkön så jag lyckades få platser på 3:e bänk mitt i !

Det var en helt lysande konsert och han infriade alla högt ställda förväntningar.

Vid ett tillfälle fick Bruce en ful stickad mösa upp på scen som hade hade på sig i någon låt och sen slängde han ut den i publiken.

Rakt mot MIG... men precis när jag skulle fånga den så var det någon som hann före .... och det där grämer mig än idag ! :-)

 1985. Det var som VM-sommaren 1994 !  

Alla som var där vet vad jag talar om ! 

Det var den roligaste helg jag haft i mitt liv !

Vi bodde på samma hotell som bandet (Where the bands are ....) och framåt natten kom flera av bandmedlemmerna ner i baren och jag fick träffa dem och få en liten pratstund. Patti Scialfa ritade ett hjärta .... och jag stod och pissade bredvid Roy Bittan och kan exklusivt för Aftonbladet tala om att han inte tvättade händerna !

  Bruce är fortfarande jordnära Rock´n Roll och jag blev så glad när jag såg att han promenerade ostört med Patti i Oslo.

Han är verkligen värd den respekten ... att få promenera ostört och säkert på stan ! Han känns fortfarande som "en av oss" och det hedrar honom!

 För mig är han den störste !

Mvh/Staffan"

"Hej,

För många, många åren sedan var jag och dåvarande vän på en helt underbar konsert med "Boss" och utan den konserten måste jag säga att inte hade varit gift (inte en gång utan två gånger!!!) med min nuvarande man (dåvarande vän). Vi fann verkligen varandra den kvällen och natten. Vi åkte som vänner över med flygbåtarna till Köpenhamn utan några biljetter, vi tänkte inte så mycket på att kanske gå på konserten just då, men när vi var på plats så insåg vi att det skulle bli en helt fantastisk konsert så vi köpte två (överblivna?) biljetter som någon sålde till oss (billigt? neeeej), det började med att vi stod och lyssna med det så fann våra händer varandra och än idag så håller vi hand. Utan biljetterna så hade vi inta kunna berätta för våra underbara barn hur vi träffades om och om igen (som de älskar att höra). Vi kommer ALLTID att tacka (helst personligen, som är MIN högsta önskan)

Bruce Springsteen att han har fört oss tillsammans och är så lyckligt gifta. Finare minne tycker inte JAG i allafall att man inte ha.

Så än en gång utan "Boss" hade inte vi varit ihopa.

Det är trevligt att kunna beräta detta för andra också att en sådan stor person har faktiskt verkan på människor runt om i världen.

/Ewa Borgström"

"Hej Aftonbladet,

mitt mesta och bästa Bruce minne är Globen konserten 24/10-2002. Jag fyllde 49år och fick biljetter av min familj. Jag och min fru åkte tåg från från Halmstad till Stockholm. Vi bodde på Hotell Globen i Dallassviten. Sen gick vi ner till Globen och var med om en upplevelse som jag inte trodde var möjligt.

Han rockade Globen glödhett i nästan 3tim. Och nu är det dags igen. Som tidig 50-års present åker jag och min fru med grannar och ser Bruce Ullevi-konsert 22/6. Enligt låtlistan man läst, lär det bli en sanslös konsert.

Stig-Åke Persson"

"Gamla Ullevi 9 juni -85 var sanslöst bra ...Men när han tog i min hand i köpenhamn -89?...

helt klart mitt BÄSTA minne!  MVH Katarina"

"Mitt bästa Springsteen minne är från den andra Globen konserten -92, när "The Boss" kommer ut och talar om att Sverige har spöat England med 2-1 i EM-slutspelet.

Resten av spelningen blev grymt bra...!

Rogga."

"Hej

Det måste ha varit i går här i Helsingfors då han spelade igenom alla de låtar man själv hörde så gott som sönder på då i mitten på 80-talet under

min studietid. Det var bara två jag saknade War och I am on fire. Men konserten var MYCKET bra och med vilken glädje den mannen klänger runt mikrofonstativet och ger allt! 90 000 personer såg honom under två dagar i Helsingfors. TACK Bruce för att du äntligen besökte Finland!

Rock när den är som bäst"

"Hej!

 Mitt bästa Bruce Springsteen minne är från somaren 27 juli 1996, då jag tillsammans med mina kära kamrat Thomas Lindgren firade min födelsedag under tre bessynerliga dagar i New York. Det hela började med att vi bokade bord på en av New Yorks mer fashionabla restauranger i syfte att fira födelsedagen med det lilla extra. Efter att vi beställt in maten och ätit oss halvvägs in i den maffia oxfilén så stiger självaste kungen av rock in(Inte högljutt inte diskret). Brucan som ni själva kallar honom går rakryggat till baren. Beställer in en öl, sveper, en till, sveper etc. Hans egna livvakter fick efter  X antal öl släpa ut Springsteen och sätta honom till rätta i en svart bil. Detta var för mig det roligaste minnet av Bruce Springsteen och tätt där inpå konserten -85.

 Med vänliga hälsningar

/ Anna Sjöblom"

"Hejsan !

Mitt bästa Bruceminne är defenetivt Ullevi 1985, vilken höjdare !

Efter denna konsert så vart båda jag och min fru Lillemor Brucefantaster, nu 11 konserter senare, senast Helsingfors i måndags, är han OCH E Street fortfarande den riktigt STORA konsertupplevelsen.

Ett annat speciellt Bruceminne är när min fru och jag var på förlossningen av vårt tredje barn Moa och vi under hela förlossningen hade med vår CD-spelare och hade Bruce till hjälp. Till och med barnmorskan började dansa och digga, vi har träffat henne flera gånger sedan dess och hon kommer verkligen ihåg oss och "The Boss" !!

Vi ser fram mot konserterna nu på lördag och söndag.

Vi hälsar till våra barn Kim, Ida och Moa.

Lasse & Lillemor"

"En vän till mig sa i juni -85, att nu ska vi till Göteborg o kolla in springsteen! Springsteen???...hade aldrig hört talas om karl'n tidigare..men okey, låter som en kul grej, sagt o gjort, två plåtar var grejade, vi var 8 pers som på fredagen åkte ner i en hyrd minibuss, bara fyra av oss hade biljetter till lördagens konsert, visste inte då.. vilka dyrgripar jag satt med på fickan .

Nere i Göteborg parkerade vi bilen på en parkeringsplats o sen gav vi oss omgående in till arena-området, folk överallt, det spelades Springsteen vart man än tog vägen, efter hela ån tältades det, festades det, o sjungs det, bara Springsteen överallt, började så smått förstå att här är nåt stort på gång, efter en het natt med dans, sång, Partymänniskor o massor av nya intryck o väldigt lite sömn, så steg solen sakta upp å dränkte ånyo staden i solljus .

Vi gled runt o bara njöt av festen som pågick runtomkring oss, drog oss sakta upp mot arenan, inhandlade t-shirts mm, mycket folk i rörelse, spänningen steg, man riktigt kände hur luften vibrerade av förväntan, två kanske tre timmar innan Bruce skulle inta scenen gick vi ett par varv runt arenan, pratade med än den ena än den andra, under vårt tredje varv runt arenan träffade vi en kille som sa åt oss att gå till insläppet högst upp närmast arenan på kortsidan å hälsa vakten där från ryssen så skulle vi bli insläppta, varför inte tänkte vi, knallade upp till nämnda spärr o sa till vakten att ryssen hälsade o hade sagt att vi skulle få gå in här, vakten viftade bort oss åt sidan, efter tio min gick vi fram till honom igen å då viftade han in oss, vi trodde inte det var sant, det här händer inte, otroligt! men..vad ska vi göra med våra två biljetter? sälja dem genom staketet naturligtvis..o då händer nästa otroliga grej, på andra sidan staketet ser jag min 3 år yngre syster Carina stryka omkring med sin kompis, de hade på vinst o förlust åkt ned de 50 milen bara för att vara med på festen o kanske, kanske..kunde de med stor tur komma över någon biljett, naturligtvis fick de våra två biljetter o sällan har man väl sett två så lyckliga tjejer som dessa två, hur vi upplevde konserten behöver jag väl knappast gå in på, sen den dagen är jag fast, och likaså min syster och även resten av vår familj, vi har den obotliga Bruce-febern .

Ses på Ullevi/Gnagartompa "

"Har ganska många minnen eftersom jag såg min femte Springsteen-konsert i Köpenhamn

i lördags. Det som är allra roligast är nog det som hände under min första konsert

i Globen 1992. Samma kväll spelade Sverige mot England i fotbolls-EM på hemmaplan.

Ett par timmar in i konserten höll Bruce en liten paus. När han kommer ut igen

säger han "Hey, I just heard that Sweden beat England with 2-1"--jublet i en

fullsatt arena var öronbedövande. Att få höra sin största idol säga den meningen

kändes otroligt. Vilken kväll!

/Åsa (som verkligen saknade "No surrender" i lördags..)"

"Tjenare, i torsdagskväll i Hamburg såg jag min 51:a konsert med Bruce. Samtidigt såg min son Dylan (nio månader gammal) sin första.

Dylan somnade fem minuter innan Springsteen började med en akustisk version av Born in the USA när tre låtar återstod av konserten ca: två och en halv timme senare så vaknade han och såg verkligen ut att tycka det var helt OK att tillsammans med 45 000 tyskar titta och lyssna på pappas favvis.

Dylan iförd hörselskydd riste i hela kroppen och skrattade hjärtligt och höjde höger armen vid ett par tillfällen på klassiskt Springsteen manér. Folk på läktaren där vi satt tittade mer på Dylan än på Bruce.

 Jörgen Johansson"

"Hej,,,,

Jag heter Mattias Malm, jag är 16 år..

Jag kan säga en sak, jag har aldrig nånsin varit nära honom...

Jag har aldrig sätt honom..

Men jag älskar honom....

Men jag har ett speciellt minne ändå, jag ryser vartenda gång jag tänker på det !

Jag slog på TV´n sent en natt, TV4 visade CBS 60 Minutes, dom visade bilder från en Springsteen konsert.

Jag vet inte vart ifrån det var, men jag satt i 60 minuter framför tv`n o mina ögon var hela tiden exakt på tv´n...

Det kändes som jag stod precis frame vid scenen, allt jag vet är att det var från 1985, Han öppnade med Born In The USA o sen följde listan bara med sjukt bra låtar....

Jag ryser, sen dess är jag en sann Springsteen fan !

Vi är tyvärr ganska fattiga o har knappt nårra pengar, men nu äntligen ska jag få se min hjälte på söndagkväll på Nya Ullevi !

Det blir en kväll jag aldrig nånsin ska glömma så länge jag lever !

Jag älskar verkligen Bruce och hans musik....

Jag skulle kunna ge upp mitt liv för att få träffa honom personligen...

Men jag vet att det aldrig nånsin kommer hända....

MVH Mattias"

Tack för alla spännande och läsvärda bidrag

ARTIKELN HANDLAR OM