Rapstjärna inför rätta – för en svordom

Bioaktuella DMX anklagas för att ha svurit på scen

MUSIK

Rapstjärnan och skådespelaren DMX greps av polis tidigt på lördagen.

Orsak: Han svor under ett liveframträdande kvällen innan.

Foto: AP
Earl Simmons, alias DMX.

DMX, som egentligen heter Earl Simmons, greps efter en timmes lång konsert på en festival i St. Kitts och Nevis, säger polisen enligt AP.

Rapstjärnan anklagas för att ha svurit på scenen – något som anses vara ytterst olämpligt på den forna brittisk-karibiska kolonin.

DMX släpptes mot borgen för omkring 3 000 kronor, men ska ställas inför rätta på måndag.

Varnades innan spelningen

Rapparen, som tidigare i år nominerades för en Grammy och just nu är bioaktuell med "Cradle 2 the Grave" där han spelar mot Jet Li, uppträdde på fredagskvällen inför en entusiastisk publik bestående av ungefär 3 000 åskådare. Arrangörerna till den årliga musikfestivalen hade inför spelningen varnat DMX att inte svära eller bete sig olämpligt på scenen. DMX manager säger att rapparen aldrig gick med på att tona ned sitt framträdande, för fansens skull.

Dömd flera gånger

Det här är inte första gången som DMX brottas med lagen. En amerikansk domstol beordrade tidigare i år honom att göra ett offentligt uttalande till förmån åt ”the Humane Society” efter att han erkänt sig skyldig till djurtortyr, olämpligt uppförande och droginnehav.

1999 dömdes han till 120 000 kronor i böter efter att polisen bland annat hittat crackpipor och en pistol i hans hem. DMX bodde då i New Jersey med sin fru och son, som då bara var sex år gammal.

Nicklas Hermansson