Här är Wells rekordscen

43.000 biljetter sålda till "Rhapsody in rock" på Ullevi

1 av 2 | Foto: BENGT KULÉN
"VI ÄR OTROLIGT TAGGADE" Scenbygget pågår för fullt på Ullevi i Göteborg. Det enda som saknas är Wells flygel. Men den är snart på plats. "Vi är så otroligt taggade. I morgon gäller det - i år blir det bara den här konserten", säger Robert Wells.
MUSIK

I morgon slår "Rhapsody in rock" nytt publikrekord. Scenbygget har pågått hela veckan och nu återstår en - mycket viktig - detalj.

- Min flygel. Den är snart också på plats, säger Robert Wells.

"Rhapsody in rock"-gänget genrepade i finska Vasa i förrgår och flög sedan tillbaka till Sverige i går.

- Nu känns det riktigt bra. Allt har fallit på plats. Föreställningen är fyra timmar lång så dynamiken är jätteviktig, säger Robert Wells.

Högre än Stones scen

Arrangörerna räknar med publikrekord efter 43 000 sålda biljetter. Ingen svensk artist har lockat så många förut. Scenen blir också rekordstor.

Bygget har pågått sedan i tisdags och för att hinna med allt byggdes en likadan scen i Vasa inför konserten där i tisdags. Fast en viktig detalj finns självklart inte i dubbla upplagor.

- Min flygel tar vi med på flyget. Snart är den också på plats i Göteborg, säger Robert Wells som längtar till Ullevi-konserten.

- Vi är så otroligt taggade nu. På lördag gäller

det - i år blir det bara den här konserten.

För att få plats med alla fans är årets scen placerad vid ena kortsidan. När bygget är klart är scenen hela 27 meter hög och syns från utsidan av arenan.

- Den blir högre än både Rolling Stones och Bruce Springsteens scener, säger PJ Jägerhult, producent och produktionsledare för "Rhapsody in rock".

- Vi räknar med att det går åt 753 000 watt under konserten. Det är lika mycket som hela centrala Karlstad använder.

200 man arbetar

En arbetsstyrka på 200 man arbetar sedan i tisdags för att allt ska vara klart till lördag. För att klara elsuget har man dragit om strömmen på hela Ullevi - och plockat in tre stora dieselaggregat. Ett strömavbrott skulle vara katastrof, konstaterar Jägerhult.

- Allt måste funka på lördag.

Annika Johansson