Hammerfall-gitarrist skadad i mc-olycka

Bandet ställer in spelning i Göteborg

1 av 2
Oscar Dronjak.
MUSIK

I kväll skulle hårdrockarna i Hammerfall ha spelat inför storpublik på Göteborgskalaset.

I stället tvingas de ställa in resten av sommarturnén efter att gitarristen skadats allvarligt i en mc-olycka.

I dag opereras Hammerfalls gitarrist Oscar Dronjak på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Dit fördes han i ambulans i natt efter krocken i går eftermiddag.

Bandets sångare, Joacim Cans, fick i går beskedet om olyckan av Oscar Dronjak själv.

– Han ringde vid halvtio på kvällen och berättade att han varit med om en trafikolycka. Jag är inte säker, men det verkar som han krockat med en bil som gjorde en vänstersväng, säger Joacim Cans.

Skärsår i ansiktet

I smällen bröt gitarristen sin vänsterarm på två ställen, både under- och överarmen. Risken finns också att han skadat armbågen. Dessutom hade han skärsår både i ansiktet och på kroppen.

– Han hade ändå tur eftersom han varken fått någon hjärnskakning eller några nackskador. Risken för det är ju annars ganska stor vid mc-olyckor, säger Joacim Cans.

Bandet skulle ha spelat på Göteborgskalaset i kväll, men tvingas nu ställa in både den konserten och uppträdandet på Malmö-festivalen, liksom ett festivalgig i England.

– Luften har gått ur oss helt nu. Det känns jättetråkigt – vi hade verkligen sett fram emot den här spelningen i Göteborg, säger Joacim Cans.

Annika Johansson