Miskovsky filmade - bland vargarna

Här är första bilderna från hennes nya video

MUSIK

Här är första bilderna från Lisa Miskovskys nya singel.

"Lady stardust" spelades in i helgen bland vargarna på Kolmården.

- Ända sen jag var fem år gammal har jag varit helt besatt av vargar, säger Lisa Miskovsky.

Foto: ULF MAGNUSSON
JAG BLIR HELLRE JAGAD AV VARGAR... – Vargar är mitt absoluta favoritdjur, själsdjur nästan, säger Lisa Miskovsky. Och nog ser hon ut att trivas tillsammans med vargarna på Kolmården där hon spelade in sin nya video.

2001 blev "Driving one of your cars" en radiohit utan dess like. Då gällde kommersiell amerikansk pop, men på nya singeln "Lady stardust" ligger singer/ songwritertraditionen (tänk Aimee Mann och Lucinda Williams) närmare till hands.

"Vargar är coola"

Aftonbladet kan som enda tidning visa upp bilder från helgens inspelning på Kolmården.

- Vargar är mitt absoluta favoritdjur, själsdjur nästan. När jag är i Stockholm och har tid över så brukar jag gå till Skansen och hänga där. Vargar är coola, även om de är flockdjur så har de stor integritet.

Videon, som görs av Adam Berg, har ingen uttalad handling. Något som Lisa Miskovsky gillar.

"Skön tolkning"

- Jag tycker att en video kan få vara rätt dimmig i budskapet. Den här är en skön tolkning av känslan i låten. Jag kan känna att det ofta blir för tydligt, att man dumförklarar publiken. "Nu sjunger vi om kärlek, då måste vi ha ett par med i videon."

Regissörens bror är Jocke Berg i Kent som har skrivit låtar till skivan.

- Jocke är den person i Sverige som jag helst vill skriva och jobba ihop med. Han är fantastisk på att skriva bra texter och så har han ett melodisinne jag fastnat för, säger Lisa Miskovsky.

Roligt år

Förutom samarbetet med Jocke Berg så har hon varit med på barndomskompisen Dennis Lyxzéns soloprojekt The Lost Patrol. Det har varit ett roligt år och det speglas i musiken.

- Jag kan känna att jag är så himla glad över att jag får ha dom kompisar jag har, bo där jag bor och ha ett otroligt fantastiskt liv. Alla har sina tunga perioder men "Lady stardust" är en hyllningslåt till mina vänner och dom man ser upp till.

Cilla Berg