- Jag tänker bara på svenska tjejer

50 Cent berättar om sitt nya liv som superstjärna

1 av 2 | Foto: UNIVERSAL
drömde om att bli stjärna 50 Cent som föddes i ett getto har nu fått se sin dröm bli verklighet. - Jag har överträffat den, säger han när Aftonbladet träffar honom.
MUSIK

Han kallas 50 Cent.

Men tjänar miljoner - i dollar. Och en hel del kronor i Sverige ovanpå det.

- Säg Sverige och jag tänker på brudar, brudar, brudar, säger han.

Säg vad som helst och 50 Cent tänker på brudar. De är en hörnsten i gangsterrappen. Eller som Eazy E, en av medlemmarna i det banbrytande bandet N.W.A, de andra var Dr Dre och Ice Cube, rimmade innan han gick bort i aids: "Life"s ain"t nothing but bitches and money". Fast 50 Cent är inte så krasst materialistisk.

- Du vet, när jag var utan stålar i gettot, då kollade jag i magasinen och tänkte: Det där är drömbilen! Wow! En Lamborghini, en Bentley" Men nu när jag har råd, fuck it, jag tänker inte kasta ut 150 000-200 000 dollar på en bil, hahaha.

Faktum är att han inte behöver kasta ut så värst mycket på nånting.

- Det är galet, men sånt som andra jobbar häcken av sig för att köpa, det får jag gratis: kläder, skor, en massa prylar. Företagen skickar grejerna till mig bara för att de vill att jag ska synas i deras produkter.

50 Cent är en intelligent man på 27 år och driver numera sitt eget klädföretag.

Han har mer grejer på G: en självbiografi och en Hollywood-film baserad på den.

- Terence Winter, som skrivit "Sopranos", skriver manus, cool " Det är spännande. Nästa år kommer dataspelet 50 Cent. Jag är sån, vaknar tidigt varje morgon och tänker: Ok, vad är nästa deal? Hur tar jag den här grejen vidare? Jag tror att svaret är filmproduktion, ja, det blir definitivt nästa steg.

Sitter i fängelse

Okej. Men musiken är och förblir fundamentet. I november kommer G-Units debutalbum "Beg for mercy". I gruppen ingår 50 Cent, Lloyd Banks, Young Buck och Tony Yayo.

- Yayo sitter på kåken just nu för olaga vapeninnehav, men han kommer ut två veckor efter albumet, lagom så att han kan vara med och göra promotion. Vi är en grupp men det känns som mitt andra soloalbum, säger 50 Cent.

Han har en son, Marquise, 6, som är grymt stolt över sin pappa.

- Yeah, för honom är jag en superhjälte. Jag turnerade i somras i staterna med Jay Z, Missy Elliot, Busta Rhymes, Sean Paul, Snoop Dogg, Obie Trice " Under den turnén fick min son se hur de kom bakom scen och visade mig respekt. Han tappade hakan och sa: Alla vill se pappa.

Tore S Börjesson

ARTIKELN HANDLAR OM