Mariah Careys nya scen - en teater i London

MUSIK

Mariah Carey hänger på den hetaste trenden bland amerikanska stjärnor just nu.

Hon flyttar till London - och byter sången mot teater.

Foto: AP
Flyttar.

Efter flera år med en dalande karriär är sångerskan ute efter revansch. Redan i helgen höll hon sin omtalade Halloween-fest - i januari går sedan flyttlasset till den engelska huvudstaden.

Och teaterscenen i West End.

Hon ska spela den kvinnliga huvudrollen i pjäsen "Sleeping prince" på Lyrics theatre. I månadsskiftet februari-mars är det tänkt att den ska ha premiär och förhoppningen är att pjäsen sedan ska gå i 18 veckor.

Därmed hänger Mariah Carey på Hollywood-kändisarnas hetaste trend. Filmstjärnorna vallfärdar numera till London för att spela seriösa roller på teatrarna där och skaffa sig konstnärlig "tyngd".

Nyligen skrev Julia Roberts och "Ally McBeal"-stjärnan Calista Flockhart teaterkontrakt och före dem har bland annat Gwyneth Paltrow, Kathleen Turner, Woody Harrelson, Kyle MacLachlan och Nicole Kidman stått på tiljorna i West End.

Att det blev pjäsen "Sleeping prince" som Mariah Carey ska vara med i är ingen slump - hennes stora idol Marilyn Monroe spelade 1957 in en filmatisering av den tillsammans med Laurence Olivier under namnet "The prince and the showgirl".

Förhoppningen är att pjäsen ska gå i 18 veckor.

Annika Johansson