Nu vågar Linkin Park se framåt

Efter sångarens svåra sjukdom - bandet släpper dvd och cd

Chester Bennington, trea från vänster, drabbades av en svår infektion i somras. "Det var en läskig tid för oss andra i bandet", säger basisten Phoenix som var orolig både för Chesters hälsa och bandets framtid.
MUSIK

Nu kan alla fans som inte fick se Linkin Park på Hultsfredsfestivalen se dem hemma i soffan i stället.

Gruppen har släppt en cd/dvd från turnén med Metallica.

Det tog några månader för Linkin Parks ena sångare Chester Bennington att hämta sig från sin allvarliga rygginfektion i somras. Hultsfredsfestivalen ställdes in liksom flera datum i Europa.

- Det var en läskig tid för oss andra i bandet. Först och främst var vi oroliga för Chesters hälsa. Under en månad mådde han verkligen skit och läkarna visste först inte vad det var för fel på honom. Sen var vi ju också oroliga för bandets skull, om vi skulle kunna turnera mer det här året, säger Linkin Parks basist Darren ”Phoenix” Farrell till Aftonbladet.

Men lagom till sommarens turné i USA med Metallica blev Bennington frisk. Och nyligen släppte de en dvd/cd från turnén, ”Linkin Park live in Texas”.

Live i två timmar

- Vi har dokumenterat två dagar på 16 millimeters film. Det är lite back stage-material och mycket från scenen. Och en cd med två timmars livematerial är också med i paketet, säger Phoenix.

Albumet ”Meteora” släpptes i mars och har sålt i nästan sju miljoner exemplar. En ny skiva med Linkin Park dröjer dock ett tag.

- Vi ska turnera med ”Meteora” till nästa sommar. Sen ska vi nog sätta ihop en platta. Vi har hur mycket låtar som helst, det gäller bara att få ihop det, säger Phoenix.

Linda Hjertén