Sharon vakar över sin man

Ozzy får andningshjälp – klämdes av terrängfordon

1 av 3 | Foto: AP
"Olyckan filmades" Osbourne var i gång med att spela in ett avsnitt till sin tv-serie när han välte med ett terrängfordon. I går anlände hustrun Sharon till London för att vaka över sin man.
MUSIK

LONDON

Rockstjärnan Ozzy Osbourne har under större delen av sitt liv slagits mot drinkar och droger, men just nu går han sin tuffaste match.

Han ligger med stödkrage, får andningshjälp och är oförmögen att kommunicera med omgivningen.

I natt vakade hustrun Sharon vid sin makes sida.

Sharon flög i går i all hast från Los Angeles till London och sammanstrålade med dottern Kelly på Wexham Park Hospital i Slough, inte långt från rocklegendens engelska egendom.

De fick träffa 55-årige Ozzy på intensivvårds- avdelningen, men kunde inte föra något samtal med honom.

Ozzy har slangar ner i halsen som hjälper honom med andningen.

Korta andetag

- Det är normalt när någon har brutit revben och nyckelben. Han kan bara ta korta andetag på grund av smärtorna, säger doktor Annabel Bentley på sjukhuset.

Läkarna i Slough höll upprepade presskonferenser i går där de förklarade att Ozzys tillstånd under omständigheterna var ”stabilt och tillfredsställande”.

Den gamle Black Sabbath-rockaren kommer dock att få andningshjälp ytterligare ett dygn. Dessutom vill man vara försiktig med den skadade halskotan, varför Ozzy får ligga blick stilla med stödkrage.

Hamnade underst

- Någon risk för förlamning bör inte finnas, så vitt vi kan se. Hans skador är egentligen inte särskilt allvarliga. Men man kan aldrig vara nog försiktig när det gäller halskotor, säger sjukhusets talesman, doktor Dick Jack.

Det var i måndags eftermiddag som olyckan inträffade. Enligt dagens Daily Star var Ozzy Osbourne i full gång med att spela in ett avsnitt till sin tv-serie ”The Osbournes” hemma på gården i Buckinghamshire.

Enligt tidningen körde Osbourne runt med sitt fyrhjuliga terrängfordon och showade för tv-kamerorna när fordonet välte och hamnade över stjärnan.

Ozzy bröt ett nyckelben, åtta revben och skadade en kota i nacken.

Dottern Kelly, med vilken han just har sjungit in duetten ”Changes”, finns vid pappas sida på Wexham Park Hospital. Liksom hustrun Sharon, som mycket trött och irriterad anlände till England i går.

Blommor från fansen

Utanför sjukhusets entré fanns massor av blommor och lyckönskningar som skickats av Ozzy-fans från hela världen.

Även premiärminister Tony Blair skickade en kryapådig-hälsning i går.

Ozzys turnémanager Bill Greer fastslog under tisdagen att all promotion för den nya singeln nu är inställd. Det är dessutom osäkert hur det blir med de återstående inspelningarna av reality-tv-showen ”The Osbournes”, som skulle börja sändas i brittisk tv den 13 januari.

Tidigare artiklar

Peter Wennman