Möt nya Miskovsky

Lisa spelar akustiskt på Mosebacke

MUSIK

Det är dags.

I kväll och på torsdag uppträder Lisa Miskovsky på Södra teatern.

I en liten, akustisk inramning.

Foto: ANDREAS BARDELL
har bytt sound Lisa Miskovsky har bara en akustisk gitarr med sig till sina två spelningar på Södra teatern i Stockholm.

Skillnaden är liten men förbluffande påtaglig.

Men det är två helt olika artister som möter lyssnaren på Lisa Miskovskys debutskiva och årets uppföljare "Fallingwater".

Debuten saknade inte bra låtar. Problemet var bara att Miskovskys musik där presenterades i en ful och anpassad produktion som kändes uttjatad efter knappt två låtar.

Men på "Fallingwater", där Lisa Miskovsky samarbetar med Jocke Berg, får sångerskans låtar blomma ut i en betydligt mer attraktiv miljö. Här hörs det att musiken har bättre smak.

Hur mycket Jocke Berg påverkat slutresultatet är svårt att spekulera i.

Hyfsat mycket, förmodligen.

Mest med tanke på att "Fallingwater" ekar svagt av både Fleetwood Mac och tidiga David Bowie - hitsingeln "Lady Stardust" är också namnet på en av Bowies allra bästa låtar. Och den gruppen och artisten brukar ha en förmåga att nämnas så fort Jocke Berg pratar om rock.

Per Bjurman såg Miskovskys turnépremiär uppe i Skellefteå i början av december.

Hyllade Björklöven

"Det är också något med närheten i det här lilla formatet som passar damen väldigt väl, som förstärker laddningen i hennes sång och det sympatiskt lediga i hennes attityd. Kanske förstärks charmen också. För charmig är hon. Annars hyllar man inte Björklöven i Skellefteå utan att bli stenad", skrev han och delade ut tre plus.

Plats och tid i kväll och på torsdag: Södra teatern, Mosebacke torg 1, 20.00.

Markus Larsson