”Det blir hårdare än Hammerfall”

Joacim Cans laddar för soloplatta i april

1 av 2 | Foto: THOMAS JOHANSSON
BLIR SNART PAPPA Joacim Cans går i väntans tider - i dubbel bemärkelse. I april släpper han sin första soloplatta "Beyond the gates" men dessförinnan väntar något större. "Jag ska bli pappa för första gången", säger Cans till Aftonbladet.
MUSIK

Hammerfall tar en paus och sångaren Joacim Cans, 33, startar en solokarriär.

- Min platta blir hårdare, råare och mer progressiv än Hammerfalls musik, säger Joacim - som blir pappa för första gången i dagarna.

I april kommer Hammerfall-sångaren Joacim Cans solodebut "Beyond the gates".

- I och med Oscars olycka fördröjer vi nästa Hammerfall-album lite, berättar Joacim och syftar på den svåra motorcykelkrasch som gruppens ene gitarrist Oscar Dronjak råkade ut för i augusti.

Soloäventyret är ett projekt kallat Cans i vilket följande välkända musiker från den internationella hårdrockvärden ingår: Halford-gitarristen Metal Mike Chlasciak från Polen, Fates Warnings amerikanske trummis Mark Zonder, tyske basisten Matt Sinner från Primal Fear och Hammerfalls andre gitarrist Stefan Elmgren.

Flera låtskrivare

- Jag har inbjudit flera låtskrivare att bidra, och har bland annat fått låtar från Dave Chastain och Metal Mike.

Cans har skrivit på för Sanctuary, skivbolaget som till stor del ägs av Iron Maiden och deras manager. Helloween-producenten Charlie Bauerfeind, som också jobbat med Hammerfall, ska mixa albumet.

- Det är även konserter på gång i sommar, säger Joacim.

Är inte slutet

Detta innebär ingalunda slutet för Hammerfall.

- Vi vill ta den tid det krävs att göra ytterligare en ultimat Hammerfall-skiva. Vi planerar att börja spela in i september nästa år, och släppa plattan tidigt 2005.

Joacim Cans sitter just nu och hoppar av nervositet i studion.

- Jag ska bli pappa för första gången. Min sambo Victoria och jag är beredda att dra till BB när som helst. Bebisen har dragit över tiden med fyra dagar nu, säger han med ett glatt men lite spänt leende.

Jörgen Holmstedt