"Alla har inte skjutit någon"

Hon är en av de största inom musiken i dag. Här ger Missy Elliott sin syn på hur det står till med hiphopen.

MUSIK
Foto: WARNER MUSIC
Schhh! Missy berättar hemlisar.

Vad är hiphop i dag?

- I dag är hiphop ett spel. Det är svårt att skilja mellan sant och falskt, verklighet och fiktion. Allt är kamouflerar och väldigt luddigt därute. Jag menar, alla har inte skjutit någon, alla kommer inte från the hoods. Men du vet, riktiga hiphopare och gatukatter känner igen spel och ser vem som är äkta och vem som är falsk.

Är det svårt att vara en kändis?

- Javisst. Jag är en underhållare men först och främst en människa. När folk ser kändisar på tv tycker dom att allt ser bra ut men vi går alla igenom saker, pengar löser inte alla problem.

Vem respekterar du inom musik?

- De som behåller sin karaktär och står fast vid den de är. Som inte försöker vara någon annan, inte ändrar sig bara för att något är populärt. André i OutKast är en sådan. Han är helt far out men får ändå människor att älska vad han gör.

Hur har soulmusik influerat dig?

- När jag var yngre var jag bara inne på soul. Min pappa var värsta oldschoolsoul-snubben och jag tog efter honom. Sugarhill Gang, Big Daddy Kane, Salt-N-Pepa"jag lyssnar fortfarande på dem. Folk vill inte åka bil med mig längre, de är liksom "Meh" har du inte nya Jay-Z? Nya Nas?".

Hur orkar du vara en sådan workaholic?

- När man är på min nivå kan man inte riktigt klaga. Det finns så många människor som skulle ge upp sina liv för att vara i samma position som jag.

- Om jag kunde skulle jag vilja krypa ihop, äta en hamburgare och sova. Jag vill så otroooligt gärna sova. Men jag är alltid upptagen. Jag har en ny Monica-skiva på gång och en Wyclef-skiva, så jag måste vara på topp.

Vad tycker du om den ökända Britney/Madonna/Christina-kyssen?

- Jag såg den på repetitionerna så när resten av människorna fick se den var det redan över för min del. Men första gången kände jag "Shit! Stop playing!"

- Jag blev mest förvånad över Britney. Madonna är man ju van vid och efter Christinas "Stripped" var man ju förberedd på något i den här stilen. Men Britney"hon gav verkligen folk något att snacka om. Hey, de vet vad som säljer.

Arkiv Missy ELLIOTT

Cilla Berg