Janet Jackson ångrar bröstblottningen

Nakenchocken har blivit storpolitik

MUSIK

Janet Jackson ber nu om ursäkt för att hon visade ena bröstet för miljontals tv-titare.

"Vi gick för långt", skriver hon i ett pressmeddelande.

Foto: DAVID PHILIP/AP
Nu ber Janet Jackson om ursäkt för sitt blottade bröst under uppträdande vid Super Bowl-finalen i söndags.

I USA svallade känslorna fortfarande höga på måndagen, efter söndagens skandal då sångerskan Janet Jackson visade ena bröstet för miljontals tv-tittare.

”Beslutet att slita av kostymen efter den halvtimmes långa showen, togs efter att vi hade genomfört de sista repetionerna. MTV var helt ovetande om vad som skulle ske. Det var inte min avsikt att det skulle gå så långt som det gjorde. Jag ber alla som känner sig stötta om ursäkt, inklusive publik, MTV, CBS och NFL”, skriver Janet Jackson i pressmeddelandet.

Men trots att Janet Jackson nu ber om ursäkt tänker chefen för regeringens kontrollorgan FCC, Michael Powell, utreda händelsen för att se om de moraliska riktlinjerna för medierna har överskridits.

– Vår nations barn, föräldrar och medborgare förtjänar bättre än det här, sade Powell.

Janet Jackson, lillasyster till popstjärnan Michael Jackson, framträdde i halvtidspausen på årets stora tv-fest i USA, Super Bowl. Stora delar av det amerikanska folket, plus tittare världen över, följde i direktsändning finalen i amerikanska fotbollsligan och såg hur sångaren Justin Timberlake i slutet av duetten drog av Janet Jackson hennes bh-topp och blottade ett bröst.

President George W Bush ombads kommentera skandalen och svarade (diplomatiskt eller sanningsenligt?) att han hade somnat före pausen.

Polisen i Houston, Texas, där finalen spelades, klargjorde att något åtal inte är att vänta, eftersom åklagarna kommit fram till att inget brott har begåtts.

- Handlingar som kan tyckas osmakliga är inte med nödvändighet ett brott mot lagen i Texas, sa polischef Joe Breshears.

CBS som sände programmet och MTV som producerade pausunderhållningen sällade sig till dem som bad om ursäkt. Justin Timberlake skyllde på kostymkrångel.

Misstag eller ej - nöjda var nog i alla fall direktörerna på skivbolaget Virgin som ger ut Jacksons nya singel. Skivan distribuerades på måndagen till radiostationer runt om i USA i förtid. Tidigareläggningen berodde på en enorm efterfrågan, meddelade bolaget.

Tidigare artiklar

Johan Kristensen, TT