Di Levas comeback: en naken rockplatta

MUSIK

Första albumet på fyra år släpps i maj. I sommar åker han på Kalasturnén.

Thomas Di Leva är tillbaka i rampljuset - med en naken rockplatta.

- Det ska bli skönt att komma ut bland folk och få lite frisk luft, säger han.

Foto: STEFAN MATTSSON
GJORDE TVÅ SKIVOR Förutom den svenska skivan "Tiden faller" har Thomas Di Leva ett album på engelska färdiginspelat. Men när det ska släppas är inte klart.

Det har varit tyst om Thomas Di Leva i fyra år. Men själv säger han sig ha haft fullt upp - på det mer andliga planet.

"Undervisat i meditation"

- Jag kanske inte har synts i media, men jag har haft jättemycket att göra, som att undervisa i meditation och andlig vägledning.

Det senaste året har han dock arbetat på sitt tredje engelskspråkiga album och planen var att släppa det under våren. Men inspirationen att skriva svenska texter tog överhand och i maj släpps i stället svenska albumet "Tiden faller". Singeln "Vad är frihet" spelas redan i radion.

- Det började ringa svenska texter i mitt huvud, det var lika bra att köra på. Vissa album tar en evighet, andra bara kommer. Det är så inspirerande.

Han beskriver plattan som rakare - och naknare - än hans tidigare verk, men lovar att fansen kommer att känna igen sig.

- Min röst är säregen och den har jag ju kvar. Men den är baserad på att jag har ett rockband bakom mig, så det här är en naken rockplatta som ställer frågor om dagens hårda samhällsklimat, säger Thomas Di Leva.

"Det är en ära"

Skivsläppet kunde inte komma mer lägligt. I sommar drar han ut i Sommarsverige på Kalasturnén med bland andra Backyard Babies och Infinite Mass.

- Det är en ära att få vara med på Kalas. Och det känns underbart att få spela ute i den svenska sommarnatten, det blir en energikick.

Hanna Nilsson

ARTIKELN HANDLAR OM