Carola och Wells drar ut på turné

Superparet satsar på att slå stort i Tyskland

MUSIK

Carola och Robert Wells åker på turné tillsammans.

Och spelar in en powerballad på skiva.

– Det var fem år sedan vi jobbade tillsammans så det ska bli skitkul, säger Wells.

Foto: BERTOLD FABRICIUS
Första samarbetet på fem år Den 18 november startar Wells och Carola sin turné i Berlin. Den avslutas sex dagar senare i Hamburg.

För ett år sedan var stämningen lite sämre mellan Sveriges pianokung och popdrottningen Carola. Wells släppte sina memoarer ”Mitt liv som rockhund” som innehöll en mindre smickrande beskrivning av Carola.

– Men det där stämde inte riktigt, vi har aldrig varit sura på varandra. Vi umgås och hörs ofta och det ska bli skitkul att jobba tillsammans, säger Robert Wells.

Hårdsatsar

Samarbetet dem emellan är det första på fem år.

Då Robert Wells hårdsatsar på den tyska marknaden har han blivit tillfrågad att göra fyra stora spelningar på tyska jättearenor med start i Berlin i november.

Och fri att bjuda in vem han ville på turnén bjöd han Carola.

– Carola är egentligen inte så känd där nere men hon är en otroligt bra sångerska som jag tror publiken kommer att älska. Om det här kanske kan hjälpa Carola att få en tysk publik vore det ju jättekul, säger Robert Wells.

I oktober släpps en ”Rhapsody in rock”-skiva i Tyskland. Och en singel där Robert Wells och Carola sjunger duett.

”Powerballad”

– Det är en powerballad som heter ”Never quite like this”. Den är riktigt bra. Och vi får se, kanske släpps den i Sverige också, säger Wells.

Med på Tysklands-turnén följer även operasångaren Tito Beltran och den i Tyskland populäre britten Paul Carrack.

Fram till turnén värmer Robert Wells upp den tyska publiken med ett antal spelningar, en hel del tv-framträdanden och en massa intervjuer.

– Några tyska bolag har följt mig ett tag och där nere säljer de på mitt namn, inte på ”Rhapsody”-konceptet. Det är stort, säger Wells.

Linda Hjertén