Coverdale väljer sitt barnbarn före party

...men på onsdag firar Whitesnake-sångaren sin 53-årsdag i Sverige

MUSIK

Den forne rockröjaren David Coverdale har blivit rockmorfar.

På riktigt.

- Nu leker jag med mitt barnbarn i stället för att festa, säger han.

Foto: RICKARD NILSSON
Gitarristen Reb Beach och Coverdale på scen.

När vi når Whitesnakes frontman på telefon har han precis checkat in på ett hotell i München. Han är där av en väldigt speciell anledning.

- Jag blev nyligen morfar och det är verkligen fantastiskt. Min dotter och hennes man bor här, säger han till Aftonbladet.

I kväll är det Sverigepremiär för bandets nya show. Coverdale lovar en helt annan konsert än den som kunde upplevas på Sweden Rock Festival förra året.

En annan show

- Då handlade det om att trycka in så många hits som möjligt på två timmar. Den här gången ska vi spela sånger jag inte gjort på 30 år, bland annat lite Deep Purple, säger han.

Och Sverige kan se fram emot en stjärna på gott humör. På onsdag, då bandet spelar i Malmö, firar Coverdale sin 53:e födelsedag.

- Hur jag ska fira? Med en alldeles enastående rock "n" roll-show (skratt), säger han.

Firandet får ske med publiken. Hustrun Cynthia och 8-åriga sonen Jasper är nämligen kvar hemma i Los Angeles under hela den två månader långa Europaturnén.

- Ja, det är förstås väldigt jobbigt. Men jag har skaffat en ny internetutrustning som gör att vi alltid kan se varandra när vi pratar. Där kan vi sitta i timmar.

"En massa tid över"

Turnerandet är slitsamt. Trots att han, som han själv säger, har "bytt baren mot gymmet". De hårda festerna är ett minne blott.

- När man inte festar och krökar en massa längre, har man plötsligt en massa tid över. Men nu har jag ju ett barnbarn att vara med!

Tanken är att turnén ska generera en live-cd och samtidigt spelas material in till en kommande dvd. Dessutom kan det bli aktuellt med ett nytt studioalbum med Whitesnake nästa år.

- Ja, förhoppningsvis. Men en sak har jag lärt mig: Gud skrattar bara när man planerar för mycket.

Björn Solfors

ARTIKELN HANDLAR OM