- Jag tänker på ABBA varje dag

Agnetha talade ut i brittisk tv

Foto: MATTIAS CARLSSON
Popvärldens Garbo Agnetha Fältskog berättar om sin kärlek till fansen. - Anledningen till att jag sjöng in en ny soloplatta var att så många fans skrev att "vi saknar din röst". Alla brev har betytt så mycket för mig.
MUSIK

LONDON

Agnetha Fältskog skulle äga ännu fler miljoner om tårar var guld.

Alla i det ABBA-frälsta England grät en skvätt i går kväll när den skygga, tillbakadragna Agnetha sa:

- Jag tänker på ABBA varje dag. På Björn, Benny och Anni-Frid.

Brittiska ITV sände dokumentären "Super Troupers - 30 år med Abba" på bästa sändningstid, och det 90 minuter långa programmet blev en sentimental resa från Hep Stars, Hootenany Singers och Hylands hörna fram till den supergrupp som sålt 360 miljoner album under namnet av ABBA.

Eller för att tala klarspråk:

England sa "tack för musiken" till svenska Abba och gav en antydning om att Agnetha, Björn, Benny och Anni-Frid var den bästa popgrupp världen någonsin har sett.

Dokumentärfilmen visade bland annat hur de åldrande gruppmedlemmarna samlades i London för att fira jubiléet av musikalen Mamma Mia.

Ingen återförening

Abborna dök upp på scenen en efter en - men Agnetha kom aldrig.

I en intervju genom en suddig videokamera sa hon emellertid:

- Det går inte en dag utan att jag tänker på Abba. Tankarna dyker upp i olika sammanhang. Jag ser Björn, Benny och Anni-Frid framför mig hela tiden.

Mellan alla godbitar till låtar och en del filmat scenmaterial som världen aldrig sett klämdes det in allvarsamheter från de fyra superstjärnorna.

Björn, Benny och Anni-Frid har inte skytt rampljuset och talade nu om den tid som gått - och som aldrig kommer åter.

- Det skulle bli helt fel, vi är för gamla, sa Björn.

Agnetha, den skygga, sa:

- Jag känner mig inte för gammal än. Anledningen till att jag gjorde comeback och sjöng in en ny soloplatta var att det var så många fans som skrev att "vi saknar din röst". Alla de där breven har betytt så mycket för mig.

Och hon fortsatte:

- Det pratas mycket om att jag är rädd för olyckor, till exempel när jag flyger. Och media vill ha mig till en människa som alltid försöker gömma mig. Men så är det inte, det är absolut inte så jag lever.

Inte ett öga torrt

Någon comeback med Abba blir det inte tal om.

Men det Abba-frälsta England fick i alla fall se en Agnetha Fältskog som med glasklar röst sjöng "Thank you for the Music" i Abbas sista framträdande - och här kommer ingen någonsin att sluta hoppas på en återförening.

Peter Wennman