Popsicles sista - och största - spelning

"Återföreningar är egentligen skittöntiga"

MUSIK

Popsicles återföreningsspelning blir det sista de gör.

Någon ny skiva med bandet är uteslutet.

-Det kommer aldrig att hända, säger sångaren Andreas Mattsson.

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
Efterlängtad comeback Andreas Mattsson och Fredrik Norberg i Popsicle tycker att det är otroligt roligt att intresset för deras samlingsalbum har varit så stort. Men någon långvarig återförening är det inte tal om: "Det är helt uteslutet. Det kommer aldrig att hända", säger de till Aftonbladet.

Det skulle bara bli en spelning. När skivbutiken Pet Sounds i Stockholm fyllde 25 år så ställde sig ett återförenat Popsicle på scenen. Där skulle det ha varit stopp. Det blev inte riktigt så.

Släpper samlingsskiva

Nu släpper dock bandet en samlingsskiva och gör sin största konsert någonsin på Cirkus i Stockholm imorgon.

Men någon återförening i ordets rätta bemärkelse rör det sig inte om.

-Nej, Popsicle slutar att existera för gott när vi har gått av scenen på Cirkus imorgon, säger bandets ena gitarrist och sångare Fredrik Norberg till Aftonbladet.

"Glada att folk vill se oss"

Och trots att de är aktuella med ett samlingsalbum och intresset för bandet väckts till liv på nytt så blir det ingen fortsättning för dem.

-Återföreningar är egentligen skittöntiga. Därför känns den här grejen lite underlig, samtidigt som vi är otroligt glada över att det finns folk som vill komma och se oss spela igen, säger sångaren Andreas Mattsson.

Så om Hultsfredsfestivalen bad er spela där så skulle ni tacka nej?

-Ja, vi har inte blivit tillfrågade om något sådant. Men visst, skulle det vara så att någon plötsligt erbjöd oss snuskigt mycket pengar för en spelning till så kanske vi skulle tänka om. Men så stora var vi ju aldrig, så något sådant erbjudande lär aldrig komma, säger Fredrik Norberg.

Så det blir ingen ny skiva med Popsicle?

-Det är helt uteslutet. Det kommer aldrig att hända, säger Andreas Mattsson.

Popsicle

Martin Söderström