Hårda regler för Springsteenbiljetter

Max två per person - biljetterna släpps på måndag

MUSIK

Den 18 april släpps biljetterna till Bruce Springsteens två Sverigekonserter i sommar.

Max två biljetter per person är det som gäller.

– Vi vill stoppa svartsäljarna, säger Ema Telstars Catarina Oscarsson till aftonbladet.se.

Foto: Stefan Mattsson
Bruce Springsteen i Göteborg 2003.

Springsteen släpper sitt nya album ”Devils and dust” den 25 april och samma dag är det premiär för turnén. Den kommer att bli avskalad och akustisk, utan band.

Till sommaren är det dags för Sverigebesöket. Den 23 juni spelar han på Scandinavium i Göteborg och den 25 juni gästar han Hovet i Stockholm. På grund av den avskalade formen på turnén har superstjärnan valt bort de allra största arenorna för att uppnå en intimare atmosfär.

Endast två per person

Den väntade biljetthysterin har gjort att arrangören Ema Telstar valt att ransonera biljetterna. Man får endast köpa två per person och för den som är köpsugen blir det till att köa eller ringa till Scandinaviums eller Globens biljettkassor. Totalt släpps ungefär 7 000 biljetter per arena.

– Vi förväntar oss ett enormt tryck efter biljetter och vi har valt att bara släppa två per person för att fler ska ha en chans att få biljetter. Annars hamnar många på svarta börsen, säger Ema Telstars Catarina Oscarsson till aftonbladet.se.

– Vi har valt bort internet för att undvika många uppbokningar av svartsäljare.

Personliga biljetter

Biljetterna kommer att vara personliga och bära innehavarens namn. I samband med entrén till arenan kommer arrangörerna kontrollera legitimation.

Springsteen gjorde sitt senaste Sverigebesök sommaren 2003, då han gjorde två bejublade spelningar med sitt E Street Band på Ullevi i Göteborg inför sammanlagt 120 000 åskådare.

Den 22 juni spelar Springsteen på Forum Copenhagen i Köpenhamn.

Konserten i Danmark, 22 juni

Mikael Ström