Darin jagas av sina fans

Hysteriska tjejer och utsålda konserter - Aftonbladet följde med Darin på turné

1 av 12 | Foto: JERKER IVARSSON
Fredag 17.30 - Lugnet före stormen Darin står ensam på scenen i Västerås. Timmarna senare är lokalen fylld till sista plats med skrikande fans. "Jag är aldrig rädd, inte ens de gånger det blir helt galet. Fansen är ju här av kärlek", säger han.
MUSIK

VÄSTERÅS-ERINGSBODA

Fansen älskar sin idol.

När Darin är ute på turné skapar han tonårshysteri vart han än kommer.

-Jag kan bli orolig för fansens skull och rädd att någon ska bli klämd, trampad på eller skadad, säger han.

-Jag älskar dig Darin!

Flickornas skrik är det enda man hör.

Hundratals skrikande tonårstjejer har omringat Darins turnébuss. "Idol"-stjärnan har just avslutat en utsåld konsert på Västerås konserthus och nu går det inte att komma därifrån.

Kastar in blommor

Flickorna bankar på bussens rutor, försöker slita upp dörrarna. Någon kastar in blommor genom ett fönster som inte hunnit hissas upp.

Situationen känns hysterisk, och när bussen slutligen lyckas få fart springer tjejerna efter och någon klänger sig fast en sista sekund före farten blir för hög.

Men Darin är inte orolig. Tvärtom. Darin bara skrattar åt hysterin.

-Det är bara jätteroligt och smickrande, och jag förstår dem. När jag var yngre var jag helt besatt av Michael Jackson och de känner likadant som jag gjorde då, säger Darin Zanyar till Aftonbladet.

De skrikande tjejerna är något som gått igen under hela turnén. Turnéledaren Jocke Johansson, som tidigare jobbat med storheter som Carola och Alcazar, menar att Darins turné inte liknar något han tidigare sett.

Darin stormtrivs

-Det här är den största hysteri jag varit med om kring någon artist någonsin, det här är verkligen helt galet, säger han.

Hysteri är något som 17-åringen från Vällingby fått vänja sig vid, och det går inte att ta miste - Darin älskar varje sekund.

Orolig för sina fans

-Jag önskar bara att jag räckte till och kunde prata med alla, men det går ju inte, de är för många, säger han.

Blir du aldrig rädd?

-Nej, inte direkt. Men jag kan bli orolig för fansens skull och rädd att någon ska bli klämd, trampad på eller skadad när de springer bredvid vår bil mitt ute i gatan. Jag vill ju inte att det ska hända dem något, säger han.

Så när folk sliter och drar i dig trivs du?

-Ja, faktiskt, haha. Däremot brukar folk i min omgivning, som vänner och så, tycka att det är lite obehagligt om de går med mig på stan och det kommer fans och skriker. Men jag har vant mig sedan "Idol"-tiden. Och fansen är ju allt för mig. Utan dem vore jag ingenting.

Känner du dig som en flickidol?

-Ja, ibland, haha. Men det är inget man kan gå omkring och tänka på. Jag är bara lycklig att så många människor tagit min musik till sig och att den betyder något för dem.Det här är den största hysteri jag varit med om kring någon artist någonsin.

Darin om...

Martin Söderström