"Idol"-slaget

Daniel vs Darin - Aftonbladet sätter plus på nya stjärnorna

MUSIK

Den ena vann "Idol 2004", den andra kom tvåa.

Nu handlar det inte längre om singback-framträdanden och välrepeterade coverlåtar i tv.

Nu handlar det om att utvecklas och överleva som artist.

Aftonbladet har ställt de två "Idol"-stjärnorna Daniel Lindström och Darin Zanyar mot varandra för att ta reda på vem som egentligen är idol -på riktigt.

Skivförsäljning

?Singeln ”Coming true” har sålt två gånger platina. Alltså äger minst 60?000 svenskar ”Idol 2004”:?s vinnarlåt. Albumet ”Daniel Lindström” är även det en succé.

Daniel

?Robyn-skrivna singeln ”Money for nothing” sålde snabbt över 30?000 exemplar. Albumet ”The anthem” har hittills sålt guld, alltså mer än 30?000 exemplar.

Darin

Kritikerframgångar

?Aftonbladets Per Bjurman var allt annat än imponerad av ”Idol”-vinnarens album och delade ut ett ensamt plustecken.

Daniel

?”I stort sett formgjuten pojkbands­pop med ett låtbidrag av Max Martin som kvalitetsstämpel”, skrev Aftonbladets Jonna Sima.

Darin

Scenframträdande

?Daniel har krut i pipan även utanför studion och skulle kunna sjunga omkull ett hus vilken dag i veckan som helst. Men bristen på show drar ner betyget.

Daniel

?Killen vill vara Michael Jackson och Backstreet Boys –?samtidigt. Och trots att turnén är lågbudget så går det inte att förneka att han har en myrstack innanför brallorna.

Darin

Hysterifaktor

? Idoldyrkan av Daniel består mer av att fansen berömmer honom för hans fina röst än försöker slita av honom kläderna.

Daniel

?Efter ”Idol” fick Darin 14?000 mejl på bara några veckor, drivor av mjukisdjur, förfrågningar om giftermål, skrikande tonårstjejer ...

Darin

Personlighet

?”En snäll och begåvad kille från Umeå som blivit folkkär genom en tv-sänd talangtävling”, skriver Aftonbladets Håkan Steen.

Daniel

?”En karisma som nästan slår ut centrala Stockholms elnät”, skrev en exalterad Fredrik Virtanen i Aftonbladet nyligen.

Darin

Livslängd

Senaste singeln ”My love won’t let you down” har som bäst legat på singellistans tionde plats. Nu ligger den på plats 53. Daniel Lindström riskerar att förvandlas till ”Daniel vem?” redan före midsommar.

Daniel

Darin kommer att få en enorm skjuts via sommarens stora turné med Magnus Uggla och Lena Ph. Därigenom kan han nog utan problem klamra sig fast i det svenska folkets medvetanden ett tag till.

Darin

Sexfaktor

Visst finns det något sensuellt över den där kraftfulla soulstämman, men den dagen då Daniel klär av sig naken i en musikvideo känns väldigt avlägsen.

Daniel

Darin är mer söt än sexig. Därför kan nioåringarna tryggt älska honom på avstånd. Att deras mammor dock ibland nyper honom i baken är en annan femma...

Darin

Skandalfaktor

Han röker inte, han dricker inte, han har en stadig flickvän och är så vansinnigt genomreko att landets skvallerreportrar gråter blod av frustration.

Daniel

Darin är visserligen ung, men så frustrerande okontroversiell att den största skandalen som burit hans namn var påhittad. Av några internetskojare.

Darin

Martin Söderström

ARTIKELN HANDLAR OM