Nu blir Magnus musikalstjärna

Sjunger på flygande mattan i "Grease"

Foto: Björn Lindahl
startar ny karriär Hösten är räddad för Magnus Carlsson. Totalt kommer han att fara in på en flygande matta i 50 föreställningar av ”Grease”. – Det kan bli besvärligt eftersom jag är höjdrädd, säger han.
MUSIK

När Alcazar gör uppehåll blir Magnus Carlsson musikalstjärna.

I höst sjunger han "Grease" tillsammans med Pernilla Wahlgren.

– Det här är något helt nytt och en jättechans för mig, berättar han för Aftonbladet.

Foto: BJÖRN TILLY
Pernilla Wahlgren spelar den kvinnliga huvudrollen i "Grease".

Efter att Alcazar gick miste om segern i årets Melodifestival har det spekulerats i att Magnus Carlsson, 30, satsar på en solokarriär.

Nu tar han ett steg på vägen och gör rollen som Ängeln i "Grease" på Göta Lejon i Stockholm.

– Jag blev tillfrågad redan i höstas men då var jag tvungen att tacka nej eftersom Alcazar var på turné i Tyskland. Sedan fick jag en förfrågan igen när det var klart att bandet skulle ta en paus.

Nu blir det 50 föreställningar i höst.

Sjunger i fyra minuter

"Grease" hade premiär i september förra året och huvudrollen som Sandy spelas av Pernilla Wahlgren. Magnus Carlsson kommer att framföra det fyra minuter långa sångnumret "Glöm dina drömmar" ("Beauty school drop out" i originalet).

Gillar inte höjder

– Det blir ett Bollywood-inspirerat nummer där jag kommer in på en flygande matta. Det kan bli ett besvärligt moment eftersom jag är höjdrädd. Det värsta är att det gungar.

Egentligen hade Magnus Carlsson tänkt vara ledig hela hösten.

– Det gick åt så mycket energi under Europalanseringen av Alcazar, det var en jäkla apparat. Jag kände att nu måste vi vara tysta och lugna ett tag. Men så kom det här och jag är ju en arbetsmyra så jag kunde inte tacka nej.

Läs också

Karin Wik

ARTIKELN HANDLAR OM