Nu ska Lisa slå i genom - i England

Miskovsky: Jag kan tänka mig att bo här i London

Foto: PETER VAN DEN BERG
LANSERAR SITT SUCCÉALBUM PÅ NYTT Lisa Miskovsky hoppas att skivsläppet i England går så bra att hon vågar testa en USA-lan sering.
MUSIK

LONDON

Hon har erövrat Sverige.

Nu väntar världen på Lisa Miskovsky.

Snart släpps hennes album i Storbritannien.

– Jag känner att jag måste ta chansen, säger hon.

Foto: PETER VAN DEN BERG
Ska charma britterna

I helgen spelade hon på en surffestival i Cornwall, i går kväll intog hon scenen på Twelve Bar i Soho i London. Lisa Miskovsky är redo att erövra Storbritannien. Går det enligt planerna kan en USA-lansering bli nästa steg.

– Men vi tar en sak i taget, nu är jag fokuserad på det här, säger Lisa.

I Sverige har hennes album "Falling water" sålt i mer än 100 000 exemplar.

Singeln får radiotid

Den 13 juni släpps det i Storbritannien, singeln "Lady Stardust" släpps en vecka tidigare och spelas redan på radio. Singeln ligger på plats 49 på Music Control, en bra placering för en okänd svensk artist.

– Ja, här är jag ju okänd och det är nyttigt att uppleva det igen. Här skiter alla fullständigt i mig, jag blir påmind om hur allt började, före framgången i Sverige, säger Lisa ödmjukt.

Hon skrattar, berättar om hur glad hon blir när folk ber om autografer efter hennes spelningar i England.

– För då vet jag att det är för att de tyckt att det varit bra eftersom de flesta inte har en aning om vem jag är innan jag uppträder.

Turnén över förväntan

Men även britterna börjar få upp ögonen för den tuffa svenskan med sidenrösten. "Lady Stardust" är veckans singel på Radio 2 och Lisas första turné har gått över förväntan.

– Det är oerhört tufft att slå här, det släpps så mycket bra musik här, man fattar det ännu mer nu. Samtidigt måste jag tro på min musik, jag tycker att det jag gör är bra, men nu får vi se om folk här omfamnar det, säger Lisa.

Newcastle favoritlag

Som inte fick tid att surfa i Cornwall men däremot fått se favoritlaget Newcastle spela och även hunnit bli förälskad i London.

– Jag är ju från Umeå och ingen storstadstjej men jag känner verkligen att jag skulle vilja tillbringa mer tid här. Jag skulle kunna tänka mig att bo i London.

En dröm som kan bli verklighet - om britterna blir lika förtjusta i Lisa Miskovsky som hon blivit i dem.

Jennifer Wegerup