Vilken kupp, Benny

"Jag blev grundlurad"

1 av 5 | Foto: Björn Lindahl
CHOCKAD PRISTAGARE Benny Andersson hade ingen aning om att han skulle få pris. Och chocken blev än större när hans söner och barnbarn började spela på scenen.
MUSIK

Här är kuppen Benny Andersson och Helen Sjöholm sent lär glömma.

I natt överraskades de med ett pris - och Benny Andersson fick se sina söner och barnbarn uppträda för första gången tillsammans.

– Jag är tagen och stolt, säger han.

I går kväll hölls

SKAP:s (Svenska kompositörer av populärmusik) årliga vårfest på Grand Hotell i Stockholm. En gala där artister och kompositörer prisas.

Benny Andersson var där för att dela ut pris till Helen Sjöholm – trodde han.

Helen Sjöholm var där för att dela ut pris till Benny Andersson – trodde hon.

Men allt var en kupp från arrangörernas sida som i stället överraskade dem båda med kvällens höjdpunkt: Thore Ehrling– stipendiet.

– Jag är otroligt överraskad. Jag blev grundlurad! säger Benny Anderson.

"Jag är tagen"

Men chocken blev än större då hans två söner Peter Grönvall och Ludvig Andersson tillsammans med barnbarnen Felix, 13, och Charlie, 15, framförde Hepstars– låten "Weddings" på scenen.

– Det här var den bästa tolkningen av låten som någonsin gjorts. Jag har aldrig sett dem spela ihop förut så jag är ärligt talat lite tagen, säger Benny Andersson.

Thore Ehrling– stipendiet skattar han högt.

– Kolla på dem som fått priset förut, det är stora namn, så det här är en ära. Och det är extra kul att jag och Helen fick priset tillsammans, säger Benny Andersson.

– Det här är helt fantastiskt. Jag är stolt över priset men har inte riktigt fattat att jag fått det än. Jag trodde jag skulle ge bort ett pris, inte få ett, säger Helen Sjöholm.

Här är de andra som fick priser under kvällen:

Linda Hjertén

ARTIKELN HANDLAR OM