Klart med Live Aid-uppföljare

Stjärnspäckad gala världen över

1 av 3 | Foto: THOMAS JOHANSSON
Paul McCartney kommer att spela på Live 8-galan i Hyde Park den 2 juli.
MUSIK

Madonna, REM, Paul McCartney och Coldplay – alla kommer de att spela på en välgörenhetsgala i London den 2 juli.

Galan, som kallas Live 8, organiseras av Bob Geldof och är en uppdaterad variant av hans tjugoårsjubilerande Live Aid-gala.

Live 8-galan kommer att hållas i Hyde Park i London, med systerkonserter i Philadelphia, Paris, Rom och Berlin. Målet med galan är att skapa uppmärksamhet för Make Poverty History, en organisation som kämpar för skuldavskrivning och ökat bistånd till fattiga länder.

– Vi vill inte ha folks pengar. Vi vill ha folket, sa galans organisatör Bob Geldof vid en presskonferens på tisdagen enligt brittiska SkyNews.

Galan sammanfaller med G8-mötet 6-8 juli i Skottland, då ledare för världens åtta rikaste länder möts för att diskutera globala frågor.

Möjlig Spice Girls-återförening

Bland artisterna som kommer att framträda på galan i London finns U2, Madonna, Coldplay, REM, Dido, Paul McCartney och Keane. I Philadelpia spelar bland andra Will Smith, Bon Jovi, Stevie Wonder och Maroon 5.

Ryktena om att Spice Girls kommer att spela på Live 8-galan har inte bekräftats, men en återförening ser ut att kunna bli aktuell.

– Jag pratade med dem i morse. Det ser mycket bra ut. Det är allt vi kan säga, meddelar Geldof enligt brittiska BBC.

Den ursprungliga Live Aid-galan som hölls på Wembley den 13 juli 1985 drog in över en halv miljard kronor till arbetet för att stoppa svälten i Afrika.

Mikael Ström